Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βόλτα στο Μιλάνο της μόδας, της κουλτούρας και της ζωντάνιας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλάνο δεν είναι μόνο το Duomo και τα καταστήματα μόδας . Σ’ αυτήν την πολυδιάστατη πόλη του ιταλικού Βορρά , θα βρείτε από κομψές μπου...

Μιλάνο δεν είναι μόνο το Duomo και τα καταστήματα μόδας. Σ’ αυτήν την πολυδιάστατη πόλη του ιταλικού Βορρά, θα βρείτε από κομψές μπουτίκ μεγάλων σχεδιαστών και ενδιαφέροντα μουσεία, μέχρι εναλλακτικά στέκια, πάρκα και ανοιχτές αγορές.


Γνωστό στους περισσότερους ως η πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο είναι μια πόλη που έχει πολλά περισσότερα να «δώσει» στον επισκέπτη της, από τις κομψές μπουτίκ των μεγάλων σχεδιαστών. Αποτελεί το κέντρο της ιταλικής οικονομίας όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο της Ιταλίας και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μια πόλη με πολλά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία και πλούσια κουλτούρα.




Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!



Είτε λοιπόν το επιλέξετε για τα ψώνια σας, είτε για να χαλαρώσετε και να θαυμάσετε τα αξιοθέατά του, το Μιλάνο δε θα σας απογοητεύσει και μάλλον θα σας εκπλήξει.



 

Τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης

Μιλάνο δεν είναι μόνο το Duomo και τα καταστήματα μόδας. Σ’ αυτήν την πολυδιάστατη πόλη του ιταλικού Βορρά, θα βρείτε από κομψές μπουτίκ μεγάλων σχεδιαστών και ενδιαφέροντα μουσεία, μέχρι εναλλακτικά στέκια, πάρκα και ανοιχτές αγορές.



 

Καθεδρικός ναός και πλατεία Duomo



Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός του κόσμου και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στο Μιλάνο. Η κατασκευή του άρχισε το 1386 αλλά για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν περίπου 500 χρόνια. 135 πύργοι και 3.200 αγάλματα, κοσμούν την οροφή του, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε (μαζί με την εντυπωσιακή θέα της πόλης), ανεβαίνοντας με ασανσέρ ή με τις σκάλες.

Η πλατεία Piazza del Duomo, όπου βρίσκεται ο ναός, είναι η καρδιά του ιστορικού κέντρου του Μιλάνου. Εκεί θα δείτε επίσης ένα άγαλμα του Vittorio Emanuele, το παλιό βασιλικό παλάτι, το Μουσείο Duomo και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης δίπλα από την πλατεία βρίσκεται η αγορά (Galleria) του Vittorio Emanuele II που συγκεντρώνει όλα τα κορυφαία ονόματα της μόδας.



 

Κάστρο Sforzesco



Το κάστρο αυτό, που αποτέλεσε κατοικία της κυβερνώσας οικογένειας του Μιλάνου τον 15ο αιώνα, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και σε αντίθεση με πολλά άλλα κάστρα, δεν χρειάζεται να ανεβείτε σε κάποιο λόφο για να το επισκεφτείτε. Μέσα στο κάστρο μπορείτε να δείτε διάφορα αντικείμενα, αλλά και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες του τελευταίου γλυπτού του Μιχαήλ Αγγέλου.



Συνολικά θα βρείτε εκεί 12 μικρά μουσεία με εκθέματα και αρχεία από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και έπιπλα του 1950. Τα διασημότερα μουσεία είναι το «μουσείο τέχνης και επιστήμης», που περιλαμβάνει εκθέματα για τη ζωή του Da Vinci, η πινακοθήκη di Castello και η γκαλερί γλυπτών Civiche Raccolte d'Arte Antica.



 

Όπερα και Μουσείο La Scala



Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια όπερας της Ιταλίας και είναι γνωστό ως «ο ναός της όπερας». Η παρακολούθηση ενός έργου στη La Scala, αποτελεί κορυφαία εμπειρία για τους λάτρεις της όπερας (το θέατρο διαθέτει μια από της καλύτερες ακουστικές στο κόσμο), αλλά θα πρέπει να κλείσετε εισιτήρια αρκετά νωρίτερα. Το ομώνυμο μουσείο έχει μια συλλογή από μουσικά όργανα, σχέδια, γλυπτά κ.ά..

Η Σκάλα του Μιλάνου γνώρισε την πρώτη της μεγάλη ακμή κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, καθώς εκεί έκαναν την εμφάνισή τους τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής. Δεύτερη περίοδος μεγάλης ακμής υπήρξε η δεκαετία του 1970, όταν σηματοδοτήθηκε η μεγαλύτερη παραγωγικότητα του θεάτρου, με περίπου 300 παραστάσεις το χρόνο.



 

Αγορά Βιτόριο Εμανουέλε (Galleria Vittorio Emanuele II) και εμπορικό τρίγωνο



Η αγορά Vittorio Emanuele II, μια από τις παλαιότερες του κόσμου, ανακαινίστηκε το 1867 και έχει μια τεράστια γυάλινη οροφή. Στο εσωτερικό της θα βρείτε κομψά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Η κλειστή αγορά συνδέει την πλατεία του Duomo και τη Σκάλα, αποτελώντας ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης.

Εκεί κοντά βρίσκεται και το λεγόμενο «χρυσό τρίγωνο της μόδας» που σχηματίζεται από τις οδούς Via Montenapoleone, Via Borgospesso, Via Della Spiga και Via Sant' Andrea. Εκεί θα δείτε τα σημαντικότερα καταστήματα σχεδιαστών όπως τα Prada, Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Valentino κ.ά.



 

Εκκλησία Santa Maria della Grazie και Μυστικός Δείπνος του Da Vinci



Στην εκκλησία Santa Maria della Grazie, βρίσκεται ο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, «ο Μυστικός Δείπνος». Παρά το γεγονός ότι το κτήριο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1943, ο πίνακας έχει σωθεί και έχει τοποθετηθεί στον πίσω τοίχο της αίθουσας φαγητού της εκκλησίας.

Το έργο αυτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα στον καθολικό κόσμο και δέχεται χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν θέσει αυστηρό όριο επισκεπτών μέσα στην αίθουσα όπου εκτίθεται με χρονικό όριο μόλις 15 λεπτά.



 

Πινακοθήκη Brera



Πρόκειται για ένα μουσείο της τέχνης του Μιλάνου, με μια από τις πλέον σημαντικές συλλογές πινάκων Ιταλών ζωγράφων από διάφορες εποχές, συμπεριλαμβανομένων έργων καλλιτεχνών όπως ο Ραφαήλ, ο Piero della Francesca, ο Caravaggio και ο Bellini.

Η Πινακοθήκη συστεγάζεται στο μέγαρο Brera, μαζί με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Brera, το αστεροσκοπείο της Brera, τον Βοτανικό κήπο, το Λομβαρδικό Ίδρυμα Επιστημών και Γραμμάτων και την Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Η συνοικία όπου βρίσκεται, διαθέτει πολλά γραφικά δρομάκια με χαριτωμένα καταστήματα, εστιατόρια και καφετέριες.



 

Πάρκο Sempione και Giardini Pubblici



Αν βαρεθείτε τις βόλτες στα μαγαζιά και τα μουσεία και θέλετε να χαλαρώσετε και να κάνετε βόλτα σε έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου, επιλέξτε ένα από τα πάρκα που βρίσκονται στην πόλη.

Σας προτείνουμε το πάρκο Sempione, ανάμεσα στο φρούριο και την Porta Sempione και τους κήπους Giardini Pubblici (δημόσιο πάρκο), έξω από το ιστορικό κέντρο της Corso Venezia, όπου θα βρείτε επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Σε αυτό το τεράστιο πάρκο, μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες ή απλά να καθίσετε στο γρασίδι και να παρατηρείτε τον κόσμο που περνά.



 

Τα κανάλια Navigli



Μπορεί να μην είναι Βενετία, αλλά το Μιλάνο έχει τα δικά του κανάλια, στο νότιο τμήμα της πόλης, όπου μπορείτε να κάνετε μια ωραία κρουαζιέρα για να θαυμάσετε τα αρχιτεκτονικά «διαμάντια» που βρίσκονται κατά μήκος τους και το παλιό λιμάνι Darsena, που βρίσκεται στη συμβολή των δύο καναλιών που συνδέουν το Μιλάνο με τα ποτάμια Ticino και Po.

Στο Naviglio Grande, θα βρείτε πλέον πολλά εμπορικά καταστήματα, ατελιέ καλλιτεχνών, boutique και κυρίως εστιατόρια και μπαρ, ενώ εδώ χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης.

Eκεί κοντά, στην περιοχή της Porta Ticinese, υπάρχουν πολλά εναλλακτικά στέκια για ποτό, φαγητό, αλλά και ψώνια.



 

Τα tips του click@Life:

- Παρακολουθήστε έναν αγώνα ποδοσφαίρου της AC Milan η της FC Internazionale (Inter), στο διάσημο στάδιο Giuseppe Meazza, επίσης γνωστό ως San Siro, για να νιώσετε την αγάπη των Μιλανέζων για τη… στρογγυλή θέα και να δείτε το μουσείο, ακόμη και τα αποδυτήρια των ομάδων, αλλά και τις μπουτίκ τους.

- Ψωνίστε στα παζάρια και τις ανοιχτές αγορές της πόλης, όπως αυτό στο Naviglio Grande, κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, από το Σεπτέμβριο και μετά. Εκεί θα βρείτε έπιπλα, αντίκες βιβλία, κοσμήματα, ρούχα κ.ά.

- Πάρτε στο χέρι κάτι από τις λαχταριστές ζυμαρονοστιμιές που θα βρείτε στο μαγαζί-φούρνο Luini ( www.luini.it ), πίσω από το Duomo.


Πόπη Αθανασοπούλου

pathan@clickatlife.gr






Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας







Πάρτε μια γεύση από το Μιλάνο






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια