Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

10 εξωγήινα τοπία στη Γη που μπορείτε να επισκεφτείτε (pics)

Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα επτά θαύματα του κόσμου , εκτός από αυτά όμως υπάρχουν πολύ πιο εντυπωσιακά φυσικά...


Μπορεί οι περισσότεροι να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα επτά θαύματα του κόσμου, εκτός από αυτά όμως υπάρχουν πολύ πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα. Τόσο φανταστικά, που μοιάζουν εξωπραγματικά και εξωγήινα. Δείτε τα 10 πιο ιδιαίτερα από αυτά.


Νήσοι Σοκότρα, Υεμένη 






Στον Ινδικό ωκεανό υπάρχει ένα νησί που είναι μοναδικό στον κόσμο. Εκεί φύονται μερικά από τα πιο παράξενα δέντρα. Για το λόγο αυτό το αποκαλούν και μέρος των εξωγήινων. Έχει αμμώδεις παραλίες, σπηλιές, ρέματα, καταγάλανα νερά και ένα βραχώδες κόκκινο τοπίο. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι απομονωμένο από τον πολιτισμό. Βρίσκεται κοντά στη Σομαλία και στην αφρικανική Ήπειρο. Το νησί ανήκει σε ένα σύμπλεγμα 4 νησιών της Υεμένης, που έχουν γίνει γνωστά για την ιδιαίτερη βλάστηση τους, καθώς τα περισσότερα φυτά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!



Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία 




Ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη είναι η έρημος Ντανακίλ στην Αιθιοπία. Κι αυτό διότι οι λίμνες από θείο, εκτός από τη δημιουργία χρωμάτων διαστημικού τοπίου, δυσχεραινόσουν και την ανθρώπινη αναπνοή.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Όρη Tianzi, Κίνα





Μία κορυφή 1.262,5 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χιλιάδες άλλες κορυφές συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο στην Κίνα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω και μέσα από φωτογραφίες. Το όρος Τιανζί βρίσκεται στην περιοχή Ζανγκτζιάτζιέ στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, κοντά στην κοιλάδα Σουοξί και αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου της Ζανγκτζιατζιέ. Στα βουνά που αναπτύσσεται και πλούσια χλωρίδα, ζουν δεκάδες είδη ζώων και οι κατακόρυφες ασβεστολιθικές στήλες αποτελούν χαρακτηριστικό της ευρύτερης περιοχής.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Όρη Zhangye Danxia 




Ένα παραμυθένιο τοπίο βγαλμένο από όνειρο σχηματίζουν τα βουνά στο Γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia στην επαρχία Γκανσού  της Κίνας. Με τις χρωματιστές πινελιές να δεσπόζουν πάνω στις κορυφές τους και να ξεπροβάλλουν μέσα από την ομίχλη και τα σύννεφα,  θαρρείς και βλέπεις έναν πίνακα ζωγραφικήςπου πυροδοτεί στον «θεατή» του συναισθήματα όμοια με την πανδαισία των χρωμάτων του. Σύμφωνα με τους γεωλόγους πρόκειται για ένα φαινόμενο που πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα  24 εκατομμυρίων χρόνων, ενώ οφείλεται στη διάβρωση του κόκκινου ψαμμίτη και άλλων ορυκτών από την οποία  και σχηματίστηκαν σταδιακά οι απομονωμένες κορυφές και οι απότομες πλαγιές. Σε αυτές τις γεωλογικές συνθήκες ήρθαν να προστεθούν οι καιρικές, με το κλίμα της ερήμου και τη διάβρωση από τον άνεμο και το νερό να δημιουργούν μία χρωματική «παλέτα».

Το μάτι της Σαχάρας, Μαυριτανία 




Αποκαλείται «Το Μάτι της Σαχάρας»
και είναι μια τεράστια τρύπα στο βράχο που προκαλεί ένα απόκοσμο θέαμα. Αντικρίζοντάς το έχει κανείς την αίσθηση ότι προήλθε από χτύπημα μετεωρίτη. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την διαμόρφωση και τις αλλαγές του από πλάνα τραβηγμένα από διαστημόπλοια. Ανακαλύφθηκε το 1960 και πολλοί ερευνητές υπέθεσαν τότε ότι προήλθε από πρόσκρουση μετεωρίτη, θεωρία που δεν έχει επιβεβαιωθεί ως σήμερα. Η επίσημη ονομασία του είναι «Δομή  Richat», βρίσκεται στην έρημο της Μαυριτανίας, στα δυτικά της Αφρικής και είναι από τις μεγαλύτερες γεωλογικές δομές του πλανήτη.

Κόκκινη παραλία, Κίνα





Η άμμος είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την παραλία. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει σε μια εκπληκτική παραλία στην Κίνα, η οποία δεν έχει άμμο και είναι κόκκινη. Βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Liaohe, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα...Αυτό το μοναδικό κατακόκκινο τοπίο δημιουργείται από ένα είδος θαλάσσιων φυκιών που ονομάζονται Σουέντα. Τα φύκια ξεκινούν να αναπτύσσονται κατά την περίοδο του Απριλίου –Μαΐου και διατηρούνται πράσινα καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο τα θαλάσσια ζιζάνια παίρνουν αυτό το πορφυρό χρώμα και η παραλία μοιάζει σαν να καλύπτεται από έναν άπειρο κόκκινο χαλί που δημιουργεί ένα σπάνιο θαλασσινό τοπίο...

Πύλη της κολάσεως, Τουρκμενιστάν 





Ονομάζεται Νταρβάζα ή αλλιώς «πύλη της κολάσεως»
. Η απόκοσμη όψη του, θα μπορούσε να θυμίζει σκηνή από τον κρατήρα του «σκοτεινού» ηφαιστείου Μάουντ Ντουμ στην τριλογία «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών». Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για έναν γιγάντιο κρατήρα στην έρημο Καρακούμ, στο Τουρκμενιστάν, ο οποίος δημιουργήθηκε από γεωλόγους που μελετούσαν την περιοχή πριν από περίπου 40 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν το 1971, όταν ερευνητές από την Σοβιετική Ένωση στην προσπάθειά τους να ανοίξουν μια τρύπα στο έδαφος, έπεσαν πάνω σε μια σπηλιά φυσικού αερίου. Το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας έναν κρατήρα διαμέτρου 70 μέτρων. Φοβούμενοι ότι το άνοιγμα αυτό θα απελευθέρωνε στην ατμόσφαιρα δηλητηριώδη αέρια, οι γεωλόγοι αποφάσισαν να βάλουν φωτιά. Υπολόγιζαν μάλιστα ότι η φωτιά θα έκαιγε για μερικές μέρες έως ότου εξαντληθούν τα εύφλεκτα αέρια, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κρατήρας να παραμένει φλεγόμενος μέχρι και σήμερα.

Ο Πύργος του Διαβόλου, Ουαϊόμινγκ





Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα και το πρώτο εθνικό μνημείο της Αμερικής.  Έχει οβάλ σχήμα, ύψος 386 μέτρα και βρίσκεται βορειοανατολικά του Ουαϊόμινγκ. Ονομάστηκε «Πύργος του διαβόλου» από τα μέλη της αποστολής του 1875 που επισκέφτηκαν την περιοχή. Το γεωλογικό φαινόμενο δημιουργήθηκε από ιζηματογενή πετρώματα και αποτελούσε μυστήριο για τους ιθαγενείς. Τα παλαιότερα πετρώματα δημιουργήθηκαν 195 εκατομμύρια χρόνια, πριν από την πτώση της στάθμης της θάλασσας και τις κλιματικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία ο «Πύργος» δημιουργήθηκε από πυριγενή εισβολή....

Μαρμάρινες Σπηλιές, Χιλή





Αν ο θαλάσσιος παράδεισος έχει μορφή, αυτή τη μορφή βρήκε στη Γη, στις θαλάσσιες μαρμάρινες σπηλιές της Χιλής. Λαξευμένες από τη δριμύτητα του αφρού των κυμάτων, τη δύναμη του ανέμου και το μάρμαρο της Γης, συντείνουν σε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα. Το μαγικό τοπίο επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Οι φωτογραφίες από το σκηνικό όπως μπορείτε να δείτε είναι πέρα για πέρα ειδυλλιακές.

Antelope Canyon, Αριζόνα 





Το σπάνιας ομορφιάς φαράγγι της Αντιλόπης
βρίσκεται στην γη των Ινδιάνων Navajo, στην περιοχή Page της Αριζόνας στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια του κόσμου, ενώ έχει ονομαστεί και «ο τόπος όπου το νερό τρέχει μέσα από τους βράχους» και αυτό αποτελεί και μια ερμηνεία για τη δημιουργία του, καθώς όπως λένε σχηματίστηκε από μια ξαφνική πλημμύρα και με το πέρασμα των χρόνων οι άκρες του λειάνθηκαν.
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του φαραγγιού που το κάνει και μοναδικό είναι τα στενά, κυματιστά κενά μεταξύ των πετρωμάτων που δημιουργούν ζωηρά σχέδια, καθώς το φως του ήλιου περνά μέσα τους. Οι ακτίνες του ήλιου δίνουν ένα μοναδικό χρώμα και ένταση σε όλες τις χρωματικές αποχρώσεις του τοπίου.

reader





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια