Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ώρα για City break! Ξεφεύγουμε στον ορεινό παράδεισο των Τρικάλων Κορινθίας

Λόγω της κοντινής απόστασης, καθώς απέχουν από την Αθήνα 144 χλμ., (περίπου δηλαδή 2 ώρες οδικώς), και της απαράμιλλης ομορφιάς τους, τα...

Λόγω της κοντινής απόστασης, καθώς απέχουν από την Αθήνα 144 χλμ., (περίπου δηλαδή 2 ώρες οδικώς), και της απαράμιλλης ομορφιάς τους, τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα χειμερινά κυρίως, city breaks!


Παραδοσιακοί οικισμοί, φιλόξενοι ξενώνες και φυσικά το ξεχωριστό τοπίο της Ζήρειας συνηγορούν για τη θέση που η περιοχή κατέχει στις επιλογές μας για μικρές, συνήθως αποδράσεις. Πάμε, λοιπόν, να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης, ακολουθώντας μία μαγευτική διαδρομή προς την μαγευτική Ορεινή Κορινθία.







Με κατεύθυνση προς την Πάτρα, λίγο μετά το Ξυλόκαστρο βγαίνουμε από την εθνική οδό και κατευθυνόμαστε προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, μία ομάδα χωριών που αποτελούνται από τα Άνω Τρίκαλα, τη Μέση συνοικία και την Κάτω συνοικία Τρικάλων.

Χτισμένα στις πλαγιές της Ζήρειας ή γνωστότερα Κυλλήνης και σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από το Ξυλόκαστρο, τα Τρίκαλα αποκαλύπτουν την άγρια ομορφιά της ελληνικής ορεινής γης. Έχουμε διανύσει μία διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια και και φτάνουμε στην πρώτη συνοικία των Τρικάλων.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Διάφορα χωριουδάκια, όπως η Ρίζα, το Ρέθι, η Πελλήνη, το Δενδρό μας υποδέχονται θερμά. Η ζωή που έχει η περιοχή δεν οφείλεται μόνο στην τουριστική της ανάπτυξη αλλά και εξαρτάται σημαντικά και από τη ζωτικότητα του περιβάλλοντος.







Τριγύρω μας αιωνόβια δέντρα, γάργαρα νερά και ξεχωριστή πανίδα συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ευεξίας. Παίρνουμε βαθιές δόσεις οξυγόνου και αφηνόμαστε στη μαγεία της φύσης…


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !


Η αμεσότητα του επιβλητικού όρους Ζήρειας μας καθηλώνει. Το βουνό χωρίζεται στην Μικρή Ζήρεια (υψόμετρο 2.117 μ.) και Μεγάλη Ζήρεια (υψόμετρο 2.374), όπου ανάμεσά τους σχηματίζεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μία κοιλάδα ασύλληπτης ομορφιάς που παρουσιάζει μεγάλη βιοποικιλότητα και έχει ενταχθεί το «Natura 2000» ως περιοχή που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας.

Στη δυτική πλευρά της κοιλάδας, εντοπίζεται το μεγαλόπρεπες σπήλαιο στο οποίο κατά τη μυθολογία κρύφτηκε η Νύμφη Μαία για να αποφύγει την οργή της Ήρας και γέννησε τον αγγελιαφόρο των θεών, Ερμή, καρπό του έρωτά της με τον Δία. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του σπηλαίου είναι το σπηλαιόγαλα, ένα είδος ρευστής σταλακτικής ύλης που εντυπωσιάζει με το κατάλευκο χρώμα του. Πρώτη στάση λοιπόν: Ζήρεια.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Η Ζήρεια «εκ των έσω»

Βουνό με μυθολογικούς απόηχους σε τοπικές παραδόσεις με νεράιδες και ξωτικά, η Ζήρεια δε μπορεί παρά να σε μαγέψει. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας και στη βορειοανατολική της πλευρά της εντοπίζεται το Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, όπου μπορείτε να εμπλακείτε σε ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος στο σκι.

Το χιονοδρομικό κέντρο σε υψόμετρο 1500 μ., μόλις 10 χλμ. από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, είναι σίγουρα ένα από τα must visit της περιοχής. Λειτουργεί από το 2007 και κάθε χρόνο επεκτείνεται και φιλοδοξεί να γίνεται όλο και καλύτερο.

Διαθέτει μία πίστα αρχαρίων με έναν συρόμενο αναβατήρα (μήκους 150 μ.), μία πίστα κλιμακωτών διαβαθμίσεων στην οποία λειτουργεί ένας επίσης συρόμενος αναβατήρας (μήκους 400μ.), σκι αντοχής με μεγάλη ποικιλία διαδρομών, snowmobile, καθώς και ένα σαλέ όπου μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ένα ζεστό ρόφημα με θέα στο Οροπέδιο της Ζήρειας και τις πίστες χιονιού.





Tip: Το βουνό είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ski. Υπάρχουν παιχνίδια με έλκηθρα για τα παιδιά και το προσωπικό βρίσκεται πάντα δίπλα στους επισκέπτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί και σχολή με ειδικούς εκπαιδευτές που σας περιμένουν για το πρώτο σας μάθημα.

Info: Καθημερινά 09:00 – 17:00, Μ. 694 461 7255, http://www.ziriaski.gr

Prices: Ημερήσια κάρτα baby lift €5, ενοικίαση ski – snowboard €15, έλκηθρο €10, ATV- Buggy από € 20 ανάλογα τη διαδρομή

Η Ζήρεια είναι ιδανική και για πεζοπορία στα οργανωμένα και σημαδεμένα μονοπάτια της αλλά μπορείτε ακόμη να την απολαύσετε και μέσα από μοναδικές διαδρομές με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας, καθώς στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι που δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε τα «μυστικά» του.

Tip: Ακολουθήστε τη διαδρομή μέσα από το ελατόδασος που καταλήγει στη Γκούρα. Σε αυτή θα συναντήσετε ημιάγρια άλογα!

Στο ρελαντί…

Κι εφόσον έχουμε περπατήσει στη μαγευτική Ζήρεια και έχουμε παίξει με το χιόνι ή έχουμε απλά περιηγηθεί σε αυτή, καιρός να «κακομάθουμε» λιγάκι τους εαυτούς μας με καλό φαγητό και ξεκούραση σε άνετους και φιλόξενους χώρους στους οικισμούς των Τρικάλων. Ας περπατήσουμε λοιπόν στην παραδοσιακή περιοχή με τις πέτρινες πλατείες και τα οικοδομήματα από πέτρα και ξύλο που δημιουργούν ένα γαλήνιο τοπίο για μια αξέχαστη διαμονή.





Άνω Τρίκαλα

Τα Άνω Τρίκαλα είναι χτισμένα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές του βουνού μέσα σε ελατοδάσος και η αλήθεια είναι ότι το τοπίο από μόνο του αρκεί για να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Παλαιότερα, την εποχή της Τουρκοκρατίας ονομαζόταν «αρχοντομαχαλάς» και αποτελούσε την έδρα της οικογένειας των Νοταράδων που εγκαταστάθηκαν στα Τρίκαλα τον 16ο αιώνα. Ελάχιστοι υψηλοί πύργοι με χαρακτηριστικές σιδερένιες πόρτες θυμίζουν το μεγαλείο εκείνης της εποχής. Παραδοσιακά μέρη με ζεστή ατμόσφαιρα μας καλούν να δοκιμάσουμε ντόπιες λιχουδιές και να ξεκουραστούμε!

Must do: Μόλις 8,5 χλμ. μακριά από τα Άνω Τρίκαλα βρίσκεται η Λίμνη Δασίου που το χειμώνα οι χαμηλές θερμοκρασίες την μετατρέπουν σε ένα απέραντο παγοδρόμιο, ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε ένα απέραντο λιβάδι. Επισκεφτείτε την. Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει! Λίγο πιο μακριά (35χλμ.) βρίσκεται και μία ακόμη λίμνη (τεχνητή αυτή τη φορά) που αξίζει λίγο από το χρόνο σας. Πρόκειται για τη λίμνη Δόξα στην Φενεό που αγκαλιάζεται από τρία πανύψηλα βουνά, δημιουργώντας αλπική ατμόσφαιρα.







Μεσαία Τρίκαλα

Η Μέση Συνοικία Τρικάλων είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις πλαγιές της Ζήρειας με πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας. Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη τουριστική οργάνωση. Προσφέρει διάφορες επιλογές για διαμονή από παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι ξενοδοχεία σύγχρονης αισθητικής και οι ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία της είναι γνωστά για τα παϊδάκια και τους τοπικούς μεζέδες.

Must do:  Αν επισκεφτείτε τον οικισμό το καλοκαίρι, φημισμένο είναι το πανηγύρι του χωριού στις 6 Αυγούστου στη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο οποίο o χορός και τα τραγούδια αρχίζουν από την παραμονή το βράδυ και κρατάνε όλη την ημέρα της γιορτής μέχρι και το πρωί της επομένης. Επίσης, καθώς θα βολτάρετε στα Μεσαία Τρίκαλα, κάντε μία στάση στη συνοικία και προμηθευτείτε με τοπικά προϊόντα από το «Εμπορικό Βιο…Πωλείο» της περιοχής (T. +306934 288998)





Κάτω Τρίκαλα

Τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκονται σε υψόμετρο 900μ., μόλις 2 χλμ. αριστερά του κεντρικού δρόμου. Έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό από τα τρία χωριά και αποτελούν την παλαιότερη συνοικία των Τρικάλων, ιστορική συνέχεια του αρχαίου Πυσαίου της Πελλήνης. Η Κάτω συνοικία φημίζεται για τις μεγάλες εκτάσεις κορινθιακής σταφίδας, τα αμπέλια, τις ελιές και τις κερασιές τους.

Must do: Αναζητήστε τοπικές επιχειρήσεις και αγοράστε φέτα Ζήρειας, ένα δείγμα των γευστικού θησαυρού που θα συναντήσετε εδώ και που αξίζει να πάρετε φεύγοντας μαζί σας. Κι αν έχετε διάθεση για extreme καταστάσεις.. επισκεφτείτε τον Πολυχώρο «Φύση και Όν» όπου μπορείτε να βιώσετε την αδρεναλίνη της off road οδήγησης, να κάνετε τοξοβολία ή να παίξετε ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την παρέα σας. Στο χώρο αυτό μπορείτε να απολαύσετε επίσης καφέ, ποτό και φαγητό (Info: Μ. 6977975712, http://www.physikon.gr)


travelstyle



📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!




Διαχρονική Αράχωβα! Τα 6 must see για να γνωριστείς με την μαγευτική πόλη της!






Ski break! Δαμάστε τις βουνοπλαγιές του Παρνασσού












Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !



Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια