Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!

Τέσσερις μόνο ώρες από την Αθήνα και 30 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα βρίσκεται το αγαπημένο Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο -σύμφωνα με τ...

Τέσσερις μόνο ώρες από την Αθήνα και 30 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα βρίσκεται το αγαπημένο Φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο -σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness- φαράγγι του κόσμου.


Οι λάτρεις της πεζοπορίας το γνωρίζουν καλά και δεν διστάζουν να το επισκεφθούν αρκετές φορές ακόμα και στις αρχές του χειμώνα, προκειμένου να ξαναζήσουν τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!









Το φαράγγι φτάνει σε υψόμετρο από 550 έως 1.780 μέτρα. Το μονοπάτι ξεκινά από το χωριό Μονοδένδρι και καταλήγει στο χωριό Βίκος, ενώ υπάρχει και δυνατότητα αντίστροφης πορείας. Αυτή όμως προτιμάται λιγότερο από τους εκδρομείς, αφού η ανηφόρα προς το χωριό Βίκος είναι μικρότερη από αυτή προς το χωριό Μονοδένδρι.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής η θέα είναι μαγική. Το μάτι περιπλανιέται στους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς του φαραγγιού με πολλά κάθετα βάραθρα, αλλά και στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί και εθνικό δρυμό, όπου φιλοξενούνται 130 είδη πουλιών, 21 είδη ερπετών, 10 είδη αμφιβίων και 24 είδη θηλαστικών, μεταξύ των οποίων αρκούδες και αγριογούρουνα.






Ανεβαίνοντας ακόμα ψηλότερα, στη Μονή της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδένδρι ή προσεγγίζοντας το χωριό Βραδέτο σε απόσταση 20΄ πεζή, μπορείτε να απολαύσετε ακόμα πιο εντυπωσιακές εικόνες.





Αλλά και για όσους δεν είναι οι πλέον δεινοί πεζοπόροι, η εμπειρία είναι επίσης μοναδική. Πανέμορφα είναι και τα  υπόλοιπα χωριά γύρω από το Φαράγγι, όπως το Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, η Αρίστη, ο Άγιος Μηνάς, η Βίτσα, το Καπέσοβο και το Βρυσοχώρι που προσφέρουν υπέροχες εικόνες, εξαιρετικό φαγητό και μοναδική φιλοξενία και διαμονή.


travelstyle








Περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!





Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!

Χαμός με Ικαριώτικο χορό που έγινε παγκόσμιο θέμα


Δείτε γιατί η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)




Σκέτη μαγεία: Μια ήσυχη παραλία μέσα σε αρχαιολογικό χώρο -Πολύ κοντά στην Αθήνα [εικόνες]


Κάθισμα Λευκάδας: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά σε την ατελείωτη αμμουδιά!


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια