Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα

Από τα Ζαγοροχώρια ως την Ξάνθη και από εκεί στην Έδεσσα και τα Γρεβενά , οι ωραιότερες αυτοκινητο-διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα . ...



Από τα Ζαγοροχώρια ως την Ξάνθη και από εκεί στην Έδεσσα και τα Γρεβενά, οι ωραιότερες αυτοκινητο-διαδρομές στη Βόρεια Ελλάδα.


της Ηρώς Κουνάδη

Οι λάτρεις των μεγάλων αυτοκινητο-διαδρομών, των χειμωνιάτικων τοπίων, των παγωμένων λιμνών και των σπιτικών φαγητών που σερβίρονται πλάι σε αναμμένα τζάκια θα βρείτε στις διαδρομές που ακολουθούν τον παράδεισό σας.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Το Ηπειρώτικο





Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!
 


Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Μαστοροχώρια 
Χιλιόμετρα: από 150 έως 300, αναλόγως πόσα (Ζαγορο)χωριά θέλετε να δείτε

Ενδεικτικός χάρτης εδώ

Διαδρομή που ξεκινά με city break σε μια από τις πιο ζωντανές φοιτητουπόλεις του βορρά, και (παγωμένες) βόλτες στις όχθες της λίμνης της. Συνεχίζει προς βορράν, με μια στάση οπωσδήποτε στο σπήλαιο του Περάματος, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Ιωάννινα, και ανηφορίζει προς τα δυτικά ή κεντρικά Ζαγοροχώρια. Το δύσκολο εδώ είναι να επιλέξετε ένα απ’ όλα για βάση σας –η δική μας ψήφος εμπιστοσύνης πηγαίνει στο Μονοδέντρι και τον Βίκο, αν μας ρωτάτε, καθότι έχουν την ευκολότερη πρόσβαση στο φαράγγι.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Συνεχίζοντας… όλο επάνω, θα κάνετε οπωσδήποτε μια στάση στην Κόνιτσα (αφενός για το υπέροχο γεφύρι της, αφετέρου για το υπέροχο φαγητό στο Καπνισμένο Τσουκάλι) πριν πάρετε το δρόμο για την Πυρσόγιαννη και τη Βούρμπιανη, τα δύο μεγαλύτερα –ίσως και ωραιότερα– από τα σταματημένα στον χρόνο, και εντελώς πέτρινα, Μαστοροχώρια. Φαγητό οπωσδήποτε στη Βούρμπιανη, στο ομώνυμο ταβερνάκι, για ονειρεμένο αγριογούρουνο στιφάδο. Έχει και ωραιότατα δωμάτια πάνω από το ταβερνάκι, για την περίπτωση που θέλετε να μείνετε κάπου… μακριά απ’ όλους και απ’ όλα. Αλλιώς, κατηφορίζετε τις πλαγιές του Σμόλικα, για να επιστρέψετε στα Ζαγοροχώρια, εξ ανατολής αυτή τη φορά, και να μείνετε μερικές μέρες στην πανέμορφα Βωβούσα, στις όχθες του Αώου.








Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!





Το Δυτικό



Γρεβενά – Καστοριά – Φλώρινα – Έδεσσα – Νάουσα – Βέροια
Χιλιόμετρα: 268

Χάρτης εδώ


Σύντομη διαδρομή, με πολλές σούπερ ενδιαφέρουσες στάσεις: Τι γαστρονομία (στα Γρεβενά με τα μανιτάρια τους), τι λίμνη και παλιά πόλη στην Καστοριά, τι κρύο και χιόνια στο πιο παγωμένο σημείο της Ελλάδας (χαράς ευαγγέλια για τους χειμωνολάτρεις), απ’ όλα έχει εδώ. Και για το τέλος, μια από τις αγαπημένες μας πόλεις του ελληνικού βορρά, η Βέροια, με έναν από τους ατμοσφαιρικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, η Βεργίνα, δίπλα της. Σημειώστε στα «οπωσδήποτε» της διαδρομής το πάρκο των καταρρακτών στην Έδεσσα, τα επισκέψιμα οινοποιεία γύρω από τη Νάουσα, για να δοκιμάσετε τα εκλεκτά κρασιά της, και για φαγητό τα 12 Γράδα στη Βέροια, το Αυλαίς στα Γρεβενά και τα Γράδα (σκέτο) στην Καστοριά.





Το Ανατολικό












Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη – Πομακοχώρια
Χιλιόμετρα: 263

Χάρτης εδώ

Διαδρομή που ξεκινά με city break και καταλήγει σε έναν εντελώς άλλο χωροχρόνο. Τα Πομακοχώρια μοιάζουν σταματημένα σε προηγούμενο αιώνα, και γι’ αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που θα δείτε ποτέ –εντάξει, όχι μόνο γι’ αυτό, και για το καλύτερο γιαουρτλού κεμπάπ εντός ελληνικών συνόρων που θα φάτε στην Κοττάνη, μια ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.



Ενδιάμεσα, η Καβάλα και η Ξάνθη, δύο πόλεις-μπιζουδάκια, η μία στη Μακεδονία η άλλη στη Θράκη, η πρώτη επάνω στη θάλασσα, η άλλη χτισμένη στις όχθες ενός ποταμού. Και οι δύο με τις παλιές τους γειτονιές, την πολυπολιτισμική κληρονομιά τους, τις βόλτες σε πλακόστρωτα δρομάκια και το φαγητό που είναι και απίστευτο και πάμφθηνο (για τα αθηναϊκά δεδομένα). Μιλώντας για λεφτά, αν έχετε περιθώριο για μια εξτραβαγκάντζα, το Ιμαρέτ της Καβάλας είναι πιθανότατα ένα από τα συγκλονιστικότερα –και πιο ιστορικά φορτισμένα– ξενοδοχεία που μπορείτε να μείνετε στην Ελλάδα (τιμές και κλάμα για τους μη κατέχοντες, εδώ).

in2life


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.




 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!




Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια