Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πού αξίζει να πάτε στην Ιταλία: Οι καλύτεροι προορισμοί της ανά εποχή!

      Η Τοσκάνη θα σας γαληνέψει με τις απέραντες, καταπράσινες εκτάσεις της, η Φλωρεντία θα σας μαγέψει με τα αναγεννησιακά της αριστο...

      Η Τοσκάνη θα σας γαληνέψει με τις απέραντες, καταπράσινες εκτάσεις της, η Φλωρεντία θα σας μαγέψει με τα αναγεννησιακά της αριστουργήματα και η Ρώμη θα ξεδιπλώσει μπροστά σας μια πλούσια συλλογή από φημισμένα αξιοθέατα!



Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την Ιταλία μέσα από τον ταξιδιωτικό οδηγό της Skyscanner;

Ταξίδι στην Ιταλία την άνοιξη! 


Τοσκάνη και άνοιξη πάνε παρέα! Μία και μόνο εικόνα αρκεί για να περιγράψει την πηγαία ομορφιά και τη γαλήνη αυτού του τόπου. Τα χρώματα της φύσης, οι εναλλαγές του τοπίου, οι απέραντοι καταπράσινοι λόφοι με τον ζωηρό ανοιξιάτικο ήλιο αποτελούν μικρογραφία του παραδείσου. Αξίζει να την επισκεφθείτε την άνοιξη, όταν η φύση είναι στα καλύτερα της, ομορφαίνοντας τις διαδρομές σας από το ένα μέρος στο άλλο!

Φλωρεντία, το λίκνο της αναγέννησης! 

Ξεκινώντας από τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής αναγέννησης, θα έρθετε σε επαφή με ολόκληρη την ιταλική τέχνη. Πρόκειται για μια πόλη με ιδιαίτερη αίγλη, «φορτωμένη» με τέχνη και πολιτισμό όσο λίγες στον κόσμο.

Από τα σημαντικότερα μουσεία στη Φλωρεντία είναι η ξακουστή Πινακοθήκη Ουφίτσι (Le Gallerie degli Uffizi) στην Plazza della Signora, ένα αξεπέραστο μουσείο τέχνης με έργα των κυριότερων αναγεννησιακών ζωγράφων, μεταξύ άλλων των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Μποτιτσέλι κ.ά. Επίσης, σπουδαία είναι η Πινακοθήκη της Ακαδημίας (Galleria dell’Accademia), όπου εξέχουσα θέση έχει το περίφημο, πελώριο άγαλμα του  Δαβίδ, έργο του Μιχαήλ Άγγελου!

Mην παραλείψετε να περάσετε από τη διάσημη πλατεία Duomo στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου στέκει ο επιβλητικότατος Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας, γνωστός και ως Cattedrale di Santa Maria del Fiore, και το Βαπιστήριο.
Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό άρθρο μας για τη Φλωρεντία, μια πόλη με αναλλοίωτη ομορφιά στο πέρασμα των αιώνων

Η Πίζα και ο πύργος της! 

Μία ακόμη πόλη-σταθμός της Τοσκάνης, γνωστή κυρίως για τον Κεκλιμένο Πύργο της, που συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο. Αλλά αν νομίζετε πως η Πίζα είναι ο πύργος και μόνο, ξανασκεφτείτε το! Αναζητήστε την περιοχή Borgo Stretto με τα μεσαιωνικά σοκάκια της γύρω από τον ποταμό Άρνο. Εδώ θα έρθετε τετ-α-τετ με πανέμορφες μπαρόκ πλατείες όπως η Piazza dei Cavalieri, και αξιοθέατα όπως το Παλάτι των Μεδίκων και το Palazzo della Carovana.

Στη συνέχεια αναζητήστε την Corso Italia, που ξεκινά από τα νότια της πόλης και φτάνει ως τον Άρνο, και διασχίστε τη απ΄άκρη σ΄άκρη, αφού εκεί παρελαύνουν πολυκαταστήματα, μικρά καφέ, μπαράκια για ένα aperitivo, τοπικά εστιατόρια και, φυσικά αμέτρητες τζελατερίες για ένα νοστιμότατο παγωτάκι.

Σιένα, το αντίπαλο δέος της Φλωρεντίας!


Μέσα στους καταπράσινους κάμπους της Τοσκάνης ξεπροβάλλει η πανέμορφη, γραφική Σιένα. Αναμφίβολα μια παραμυθένια πόλη με μεσαιωνικό άρωμα, θα σας μεταφέρει αυτόματα στην εποχή των ιπποτών. Γραφική όσο δεν πάει, με γοτθικά κτίρια εκατέρωθεν των δρόμων, πλημμυρισμένη με γοητευτικές γωνιές, αγγίζει την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Αναρωτιέστε τι θα δείτε στη Σιένα; Πρώτα απ΄όλα το κόσμημα της πόλης, την περίφημη Plaza del Campo, μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, που διατηρεί στο ακέραιο το ύφος και τον χαρακτήρα της και οποία προσελκύει πλήθος τουριστών ολημερίς και ολονυχτίς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σιένα είναι σε πολλούς γνωστή για το Palio, τη διάσημη ιπποδρομία που διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο (2 Ιουλίου & 16 Αυγούστου). Πρόκειται για μια κούρσα πλαισιωμένη από παρέλαση με πολύχρωμες σημαίες και κοστούμια. Συμμετέχουν οι 17 γειτονιές της πόλης, η κάθε μία από τις οποίες φέρει το όνομα από ένα ζώο ή πράγμα, και διαγωνίζονται για ένα τρόπαιο, το οποίο είναι ένα ζωγραφισμένο πανό με την εικόνα της Παναγίας.

Σαν Τζιμινιάνο για τους μυημένους στην ιταλική κουλτούρα!


Το Σαν Τζιμινιάνο είναι γνωστό και ως «Μεσαιωνικό Μανχάταν», χάρη στους 14 εναπομείναντες μεσαιωνικούς πύργους του. Μία από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ιταλίας, χτισμένη πάνω σε λόφο, φημίζεται επίσης για το εκλεκτό λευκό κρασί της. Ανεβείτε στην κορυφή του ψηλότερου πύργου της, του Torre Grossa, για να απολαύσετε μοναδική θέα στην πόλη και τις καταπράσινες εκτάσεις που την περιτριγυρίζουν. Μέσα στα top μνημεία της Σιένα είναι επίσης το Παλάτσο ντελ Πόπολο και η Κολετζάτα, ο καθεδρικός ναός της πόλης.

Μονταλτσίνο, τσιν-τσιν με Κιάντι & Μπρουνέλο


Πατρίδα εκλεκτών οίνων του κόσμου: Κιάντι και Μπρουνέλο, δύο ονόματα που σε μεταφέρουν αυτόματα σε γευστικούς, εκλεκτούς οίνους. Το μεσαιωνικό χωριό του Μονταλτσίνο θα το επισκεφθείτε οπωσδήποτε για ένα οινογαστρονομικό ταξίδι, δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα και παραδοσιακά γλυκά με τη συνοδεία Κιάντι ή Μπρουνέλο.

Ταξίδι το καλοκαίρι στην Ιταλία


Καμπανία ή Απουλία; Να είστε σίγουροι πως και οι δυο επαρχίες της Νότιας Ιταλίας είναι μαγευτικές. Το καλοκαίρι η Νότια Ιταλία και η Σικελία έχουν την τιμητική τους. Η Νότια Ιταλία θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, χάρη στην ομορφιά των χωριών της, που πραγματικά θα μπορούσαν να είχαν βγει από πίνακα ζωγραφικής, ενώ η Σικελία, πέρα από τη μεσογειακή ομορφιά της, θα σας φέρει σε επαφή με ξακουστούς αρχαιολογικούς χώρους.

Alberobello, βόλτα ανάμεσα στα trulli!

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το καρτποσταλικό μέρος! Το Alberobello, στην Απουλία της Νότιας Ιταλίας, ξεχωρίζει για τις κωνικές σκεπές των λευκών σπιτιών του, γνωστά στο σύνολό τους και ως «τρούλοι» (trulli). Αξίζει να περιπλανηθείτε στη Rione Monti και στην Aia Piccola, τα σοκάκια με τη μεγαλύτερη συλλογή τρούλων στο Alberobello, και να τραβήξετε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε. Και που ξέρετε; Ίσως αυτή η σπάνια ομορφιά αυτού του χωριού να σας μαγέψει τόσο πολύ, που να αποφασίσετε να κατοικήσετε εδώ για πάντα.

Positano, απλά φινετσάτο!


view of Amalfi, Positano
Το πολυδιαφημισμένο Positano είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας! Ηλιόλουστο, πολύχρωμο, φινετσάτο, πρόκειται για ένα πραγματικό κόσμημα. Γραφικά σπιτάκια, ανάμεσα σε γεμάτα κόσμο χρωματιστά δρομάκια, στέκονται αγέρωχα πάνω από την καταγάλανη θάλασσα, δημιουργώντας ένα σκηνικό καθόλα εντυπωσιακό! Ανεβείτε στην εκκλησία Santa Maria Assunta και η θέα που θα αντικρίσετε από εκεί ψηλά θα σας κάνει να μη μετανιώσετε ούτε στιγμή που επισκεφθήκατε το Positano!

Ταξίδι στη Σικελία, υπό το βλέμμα της Αίτνας !


Τα λόγια είναι περιττά για τη Σικελία! Ένα νησί που δύσκολα θα σας απογοητεύσει, αφού οι αρχαιολογικοί χώροι, η περίφημη Αίτνα αλλά και οι πανέμορφες παραλίες ικανοποιούν όλα τα γούστα! Βέβαια, μην ξεχνάτε, πως η Σικελία έχει και πολλές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε – μεταξύ άλλων το Παλέρμο, η Κατάνη, τις Συρακούσες, την Ταορμίνα κ.ά.
Ξεκινήστε την περιήγηση σας στο νησί από την Αίτνα, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, και δείτε από κοντά τους κρατήρες του ηφαιστείου, αν δεν βγάζει καπνούς!

Στη συνέχεια μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο των Συρακουσών με τη διάσημη πλατεία του Αρχιμήδη, αλλά και το περίφημο αρχαίο θέατρο της γραφικής Ταορμίνας.
Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να κολυμπήσουν στα σιτσιλιάνικα νερά το καλοκαίρι, η παραλία του Σελινούντα και οι παραλίες του Golfo di Castellamarre είναι από τις πιο όμορφες της Σικελίας!


Ταξίδι στην Ιταλία το φθινόπωρο

Βενετία, Βερόνα, Νάπολη… τρεις πανέμορφες πόλεις, με ξεχωριστή ομορφιά η καθεμιά, περιμένουν να σας ξεναγήσουν στις πιο αισθαντικές γωνιές τους.

Βενετία, η αρχόντισσα της Αδριατικής!


Venice
Χτισμένη πάνω σε 117 νησάκια, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους με 400 γέφυρες, κυριολεκτικά μέσα στο νερό, είναι άκρως ρομαντική και σαγηνεύει κάθε επισκέπτη.

Ανακαλύψτε τη Βενετία και διά θαλάσσης και διά ξηράς! Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη μέσα από τις υδάτινες λεωφόρους και, συγκεκριμένα, από το Μεγάλο Κανάλι (Canal Grande). Πάρτε ένα θαλάσσιο ταξί, ένα vaporetto (θαλάσσιο λεωφορείο), ή μια γόνδολα και θαυμάστε από κοντά μοναδικά κτίρια, όπως το γοτθικό Ca’ d’Oro και το αναγεννησιακό Palazzo Grimani, τα οποία ανήκαν σε οικογένειες ευγενών.

Μην παραλείψετε να περάσετε από την κλειστή Γέφυρα των Στεναγμών και τη Γέφυρα Ριάλτο, ανέκαθεν σημεία αναφοράς στη Βενετία! Mία selfie επιβάλλεται για να αποδείξετε ότι επισκεφθήκατε τη Βενετία!

Όσο για τα αξιοθέατα της ξηράς, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε από την πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου στέκει επιβλητική η Βασιλική του Αγίου Μάρκου με τους πέντε τρούλους, και το χαρακτηριστικό Κωδωνοστάσιο (Campanile). Επίσης, θα δείτε τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού και, φυσικά, το Παλάτι των Δόγηδων (Palazzo Ducale). Αξίζει να περιηγηθείτε στην αυλή με τις μαρμάρινες διακοσμήσεις και στα εντυπωσιακά διαμερίσματα του Δόγη!


Βενετία, Ιταλία



Βερόνα, selfie στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας!

Μια ανάσα από τη λίμνη Γκάρντα, στις όχθες του ποταμού Αδίγη, στέκει η Βερόνα! Ο τόπος όπου γεννήθηκε και ωρίμασε ο σαιξπηρικός έρωτας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, είναι μία πόλη ασύγκριτα ρομαντική και λαμπερή χάρη στις εντυπωσιακές καθολικές εκκλησίες, τα αναγεννησιακά κτίρια και τα ρωμαϊκά μνημεία της.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη από το σπίτι της Ιουλιέτας, εκεί που βρίσκεται το φημισμένο μπαλκόνι του σαιξπηρικού έργου, και βγείτε μια φωτογραφία για να το θυμάστε! Επίσης, αγγίξτε το δεξί στήθος του αγάλματος της Ιουλιέτας, αφού θεωρείται τυχερό!

Εν συνεχεία περάστε από την πλατεία Piazza Bra και θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με την περίφημη Αρένα της Βερόνα, η οποία είναι μια μικρογραφία του Κολοσσαίου, αν και σε σύγκριση με το Κολοσσαίο έχει μείνει αναλλοίωτη μέσα στον χρόνο.

Σχεδιάζετε ταξίδι στη Βερόνα; Ένα σαββατοκύριακο αρκεί για να την ερωτευτείτε! 

Νάπολη, μια στάση για ένα κομμάτι πίτσα μαργαρίτα!


Σήμα κατατεθέν της πόλης, η πίτσα μαργαρίτα. Τη σχέση τους θα τη χαρακτηρίζαμε σχέση μαμάς-κόρης! Η Νάπολη τη «γέννησε» και η… «Μαργαρίτα» την κάνει περήφανη κάθε λεπτό! Γι΄αυτό κάντε μια στάση στην πιο διάσημη πιτσαρία της πόλης, τη L’Αntica Pizzeria da Michele, η οποία σερβίρει παραδοσιακή μαργαρίτα από το 1870!
H καρδιά της πόλης είναι η εντυπωσιακή Piazza del Pebliscito, στην οποία στέκουν το Palazzo Reale και η Basilica di San Francesco di Paola, που αξίζουν την επίσκεψη σας!

Qué ver en Nápoles: la plaza del Plebiscito
Plaza del Plebiscito en Nápoles

Ταξίδι στην Ιταλία τον χειμώνα!

Ρώμη: Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα της οπωσδήποτε!


Η Αιώνια Πόλη περιμένει να σας φιλοξενήσει στα καλύτερα «σαλόνια» της όλες τις εποχές του χρόνου! Σίγουρα, όμως, αν την επισκεφθείτε χειμώνα και δη μέσα στις γιορτές, θα σας περιμένει στολισμένη, φορώντας τα καλά της! Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τής πάνε γάντι!

Παρόλα αυτά, στη Ρώμη πάμε με ένα σκοπό. Να ανακαλύψουμε τα διάσημα ανά τον κόσμο αξιοθέατα της: Κολοσσαίο (Colosseo), Ρωμαϊκή Αγορά, Παλατίνος Λόφος, Καπιτώλιο, Πάνθεον, Βίλα Μποργκέζε… Μνημεία σταθμοί στην ιστορία της Ρώμης!
Και φυσικά μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Επίγειοι παράδεισοι για τους φιλότεχνους με έργα που έχουν μείνει στην ιστορία της τέχνης ως μοναδικά!

La Fontana de Trevi
Το βραδάκι, πριν πιείτε το aperitivo σας στην καλλιτεχνική Πιάτσα Ναβόνα, περάστε από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι (Fontana di Trevi), το διάσημο σιντριβάνι της ιταλικής πρωτεύουσας. Ρίξτε ένα κέρμα, έχοντας γυρισμένη την πλάτη σας στο νερό, και κάντε μια ευχή! Σύμφωνα με την παράδοση, αν ρίξετε κέρμα μέσα στο νερό θα επιστρέψετε κάποτε στη Ρώμη! Απίστευτο το άκουσμα της ροής των νερών του σιντριβανιού!

Αν όντως βρεθείτε στη Ρώμη τον χειμώνα, και πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια των γιορτών, περάστε οπωσδήποτε από την Πιάτσα Ντι Σπάνια, ή αλλιώς Σκαλινάτα, για να δείτε την πιο όμορφη γωνιά της πόλης στολισμένη!

Μιλάνο, ψώνια στη «Μέκκα»  της μόδας!


Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας είναι αναμφίβολα συνώνυμο της φινέτσας, πατρίδα πολλών διάσημων οίκων μόδας και, φυσικά, Νο 1 προορισμός παγκοσμίως για ψώνια! Ακόμη και αν δεν επιτρέπει τα έξοδα το πορτοφόλι σας, περάστε από το «Χρυσό Τετράγωνο», γνωστό ως Quadrilatero d’ Oro, το οποίο αποτελείται από τις Via Montanepoleone, Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant’ Andrea – οδοί στις οποίες παρελαύνουν μεταξύ άλλων καταστήματα Prada, Dior, Luis Vuitton κ.α

Πέρα από τα ψώνια, που σίγουρα θα κάνετε στο Μιλάνο, αφιερώστε λίγες ώρες από τον χρόνο σας για να περάστε από την Piazza della Scala όπου βρίσκεται ένας ναός της όπερας, η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου! Υπέρλαμπρο κτίριο, αξίζει την επίσκεψη σας ασυζητητί!




gr.skyscanner.com





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια