Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τυλιγμένη στις φλόγες η Παναγιά των Παρισίων - «Δε θα μείνει τίποτα»(vids)

Η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό έχει αποκλειστεί - Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτήριο, όπως φαίνεται σε πολλές φ...

Η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό έχει αποκλειστεί - Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτήριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.




Σε πολιτιστική καταστροφή εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Παναγιάς των Παρισίων, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία που βρίσκεται στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η στέγη και το κωδωνοστάσιο έχουν ήδη καταρρεύσει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ολόκληρο το κτήριο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. «Δε θα μείνει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο σπεύδει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους καθολικούς και όλους τους Γάλλους. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, είμαι θλιμμένος απόψε να βλέπω αυτό το κομμάτι μας να καίγεται» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος ο οποίος ματαίωσε το προγραμματισμένο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος.

Η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό έχει αποκλειστεί. Το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, εκκενώνεται, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το BBC, η φωτιά μπορεί να οφείλεται σε εργασίες ανακαίνισης.



Ο δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έκανε λόγο στο Twitter για «φοβερή φωτιά» και παρότρυνε τους πολίτες να σέβονται την περίφραξη που έχουν δημιουργήσει τα πληρώματα των πυροσβεστών για να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν ασφαλείς.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε μέσω Twitter ότι «ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ιπτάμενα τάνκερ νερού» για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά.

Περίπου 13 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο τον εμβληματικό καθεδρικό ναό που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.












skai.gr


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια