Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Διακοπές στη Σύρο, την όμορφη Αρχόντισσα των Κυκλάδων!

Αρχοντικός αέρας, μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακή νεοκλασική αρχιτεκτονική, πανέμορφες επαύλεις, πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές. ...

Αρχοντικός αέρας, μαγευτικές παραλίες, εντυπωσιακή νεοκλασική αρχιτεκτονική, πανέμορφες επαύλεις, πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές.



 Αυτά είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ «Σύρος». Πάμε να ξεφυλλίσουμε παρέα το άλμπουμ των διακοπών στη Σύρο!



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


1. Ερωτευτείτε την Ερμούπολη!














Αξίζει έστω και μια βόλτα στους μαρμαροστρωμένους δρόμους της Ερμούπολης για να την ερωτευτείτε! Η πόλη αποπνέει μία αύρα μεγαλοαστική, χάρη στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της με τα μεγαλόπρεπα νεοκλασικά κτίρια. Ο παραλιακός δρόμος της, είναι γεμάτος καφέ, μεζεδοπωλεία και περαντζάδα από κόσμο. Πίσω από την παραλία ανακαλύψτε τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια που φιλοξενούν την αγορά και διάφορα άλλα αξιοθέατα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!









Πρώτη στάση η κεντρική πλατεία Μιαούλη και το Δημαρχιακό Μέγαρο του 19ου αιώνα, ένα αριστουργηματικό έργο του περίφημου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Το κτίριο είναι τριώροφο στην πρόσοψη και διώροφο στο πίσω μέρος. Στον προθάλαμο του κτιρίου υπάρχουν προσωπογραφίες όλων των δημάρχων και στο ισόγειο λειτουργούν διάφορα καταστήματα. Εν συντομία; Επιβλητικό και εντυπωσιακό μέσα και έξω! Αξίζει την επίσκεψη σας!



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!









Επόμενη στάση το περίφημο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το οποίο κατασκευάστηκε το 1862-1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου. Στο χώρο του θεάτρου λειτουργεί ο «Χώρος Αναμνήσεων του Θεάτρου Απόλλων» με διάφορα εκθέματα όπως αφίσες και κοστούμια διαφόρων παραστάσεων. Επίσης φιλοξενεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, όπως το «Φεστιβάλ Αιγαίου», το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και Φόρουμ Animasyros» και το «Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων». Είναι το κόσμημα και το έμβλημα της Σύρου!




2. Βολτάρετε στα Βαπόρια με τα περίφημα αρχοντικά!









Στη πιο αριστοκρατική συνοικία της Ερμούπολης, στα «Βαπόρια», βρίσκονται μερικά πανέμορφα αρχοντικά σπίτια με μαρμάρινα μπαλκόνια και εντυπωσιακές τοιχογραφίες, τα οποία μοιάζουν να αιωρούνται πάνω στα βράχια αγναντεύοντας το Αιγαίο. Πρόκειται για μια πανέμορφη και γραφική περιοχή με μια εξαιρετική παραλία, η οποία ονομάζεται Αστέρια και είναι κατάλληλη για κολύμπι και χαλάρωση. Στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Νικολάου των πλουσίων με τα πυργωτά κωδωνοστάσια, το μαρμάρινο τέμπλο και τους πολυελαίους από την Τεργέστη.


Ακολουθήστε μας και στο instagram










3. Η Άνω Σύρος και ο Μάρκος!









Αναζητώντας ένα πιο κυκλαδίτικο σκηνικό με μεσαιωνικό άρωμα, χαθείτε στα στενοσόκακα της Άνω Σύρου και φτάστε ως την καθολική εκκλησία του Σαν Τζώρτζη και τη Μονή των Καπουτσίνων.

Εννοείται πως θα περάσετε από το Μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, για μια ξενάγηση στις εξαιρετικές συλλογές του συνθέτη και γενικότερα στη ζωή του. Στο Μουσείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα ανακαινισμένο παλιό σπίτι στην καρδιά της Άνω Σύρου, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε δικές του φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα, χειρόγραφα κείμενα και ένα ντοκιμαντέρ προς τιμήν του.









4. Μια δροσερή βουτιά στις συριανές παραλίες!









Παραλίες βοτσαλωτές, αμμώδεις, ερημικές ή πολυσύχναστες, οργανωμένες ή μη, η Σύρος διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σας απογοητεύσει! Μερικές από τις πιο γνωστές είναι: Γαλησσάς, Κίνι, Αγκαθωπές, Δελφίνι. Πάμε να ρίζουμε μια γρήρορη ματιά στις τοπ παραλίες της Σύρου;

Γαλησσάς: Μεγάλη, δημοφιλής και οργανωμένη παραλία στα δυτικά του νησιού που προσφέρει όλων των ειδών τις ανέσεις.

Αγκαθωπές: πολυσύχναστη παραλία του νησιού με ρηχά νερά και χρυσή άμμο. Ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά και να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους στις καφετέρειες και τις ταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Κίνι: πλήρως οργανωμένη παραλία και πολλές ταβέρνες. Η προνομιακή της θέση στο ύψωμα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν την πιο μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στο κέντρο της παραλίας θα δείτε ένα συντριβάνι το οποίο απεικονίζει μια γοργόνα η οποία κρατάει στα χέρια της έναν ναυαγό.

Tip: Εδώ βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σύρου και όχι μόνο! Το εστιατόριο Αλλού Γυαλού προσφέρει μοναδικά πιάτα αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας και ξετρελαίνει όλους τους επισκέπτες. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Ενυδρείο, το οποίο φιλοξενεί ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή του Αιγαίου πελάγους.

Δελφίνι: Η παραλία Δελφίνι βρίσκεται βόρεια από το χωριό Κίνι και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τα μελτέμια. Εξωτική παραλία με μοναδική αμμουδιά και πεντακάθαρη θάλασσα. Μέρος που σε γαληνεύει!

Αχλάδι: Εδώ θα βρείτε μία πανέμορφη παραλία σε κλειστό κόλπο με καθαρά, ήρεμα και ασφαλή νερά, η οποία ενδείκνυται για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το ατού της είναι οι ταβέρνες πάνω στο κύμα που σερβίρουν πεντανόστιμα φαγητά! Αξίζει την επίσκεψη σας!



5. Απολαύστε υπέροχη θέα από τον Λόφο Δήλι









Στην κορυφή του λόφου Δήλι, στο δεύτερο λόφο της πόλης, θα απολαύσετε πανοραμική θέα στην Ερμούπολη και θα αγναντέψετε το Αιγαίο. Εδώ, δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής Ορθόδοξος Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Σωτήρος με εντυπωσιακά καμπαναριά και πολύ ιδιαίτερες εικόνες. Μην κάθεστε, ανεβείτε τον λόφο, αξίζει!

6. Γευσιγνωσία στη Σύρα!









Στα γραφικά σοκάκια της Σύρας αλλά και κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε ταβερνάκια για όλα τα γούστα! Εμείς απολαύσαμε κάθε μπουκιά στην «Ιθάκη του Αή», στην καρδιά της Ερμούπολης, μία παραδοσιακή ταβέρνα με εξαιρετικό φαγητό που σερβίρει οτιδήποτε βάλει ο νου σας και κυρίως πεντανόστιμο! Για τους δε γκουρμέ ουρανίσκους το Avant Garden είναι ιδανικό!
Μην φύγετε από το νησί χωρίς να έχετε δοκιμάσει τις δύο περίφημες γλυκιές συριανές αμαρτίες, την χαλβαδόπιτα και το συριανό λουκούμι! Στην οδό Χίου στεγάζονται τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία με υπέροχα συριανά γλυκά.




7. Αρχόντισσα το πρωί, αρχόντισσα και το βράδυ!









Ακόμη και τα μπαράκια στη γοητευτική Σύρα έχουν κάτι αρχοντικό! Το βραδάκι η Ερμούπολη σφύζει από ζωή, ικανοποιώντας όλα τα γούστα! Βολτάρετε με μια δόση κοσμοπολίτικου στιλ, στα Βαπόρια ή στην Ποσειδωνία και νιώστε πως ταξιδεύετε σε μια άλλη εποχή. Εμείς ανακαλύψαμε το καλά κρυμμένο μυστικό της πόλης, το μπαρ Kouchico (κοντά στο Δημαρχείο) με εξαιρετικά κοκτέιλ! Απλά δοκιμάστε όσα προλαβαίνετε πριν φύγετε από το νησί!

8. Στην περιοχή Σαν Μιχάλης για εξαιρετικό φαγητό και θέα!



Εξερευνήστε την απόμερη περιοχή Σαν Μιχάλης στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού όπου παράγεται το και παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη που έχει αναγνωριστεί από την Ευρώπη ως προϊόν με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Η περιοχή διαθέτει υπέροχα παραδοσιακά ταβερνάκια με πεντανόστιμα συριανά πιάτα. Εδώ θα απολαύσετε και μοναδική θέα στο Αιγαίο, ιδιαίτερα το απόγευμα με τη δύση του ηλίου! Αξίζει την επίσκεψη σας!

 

9. Εμπλουτίστε τις γνώσεις σας στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

Η βιομηχανική κληρονομιά της Σύρου στεγάζεται στο Βιομηχανικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται νοτιοδυτικά του λιμανιού. Μπορείτε να θαυμάσετε μια συλλογή παλαιών μηχανών και εργαλείων που περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 300 αντικείμενα. Αποτελεί μια μοναδική συλλογή με στοιχεία εξοπλισμού βυρσοδεψίας, μηχανουργίας, κλωστοΰφαντουργίας, ναυπηγικής, λουκουμοποιίας, συσκευασίας τροφίμων κ.α., τα οποία προέρχονται από τα εργαστήρια της Ερμούπολης.



10. Ζήστε ένα διαφορετικό Πάσχα στη Σύρο!









Πάσχα στη Σύρο σημαίνει μια αναμφίβολα μοναδική κατανυκτική εμπειρία! Η αρμονική συνύπαρξη ορθόδοξων και καθολικών χριστιανικών στοιχείων κάνει το Πάσχα στη Σύρο μια ξεχωριστή εμπειρία. Αποκορύφωμα είναι η μέρα της Μεγάλης Παρασκευής όπου περιφέρονται στα γραφικά σοκάκια της Ερμούπολης οι τρεις ορθόδοξοι Επιτάφιοι των Ναών Αγίου Νικολάου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και συναντούνται στη Πλατεία Μιαούλη όπου γίνεται κοινή δέηση. Όσοι από εσάς επιθυμείτε να ζήσετε την εμπειρία του καθολικού Επιταφίου, μπορείτε να πάτε στην Άνω Σύρο, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη) και του Αγίου Σεβαστιανού. Η Σύρος είναι πραγματικά ένας πολύ ξεχωριστός πασχαλινός προορισμός!

11. Ανακαλύψτε τη Σύρο στα καλύτερά της…στα Ερμουπόλεια!

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να επισκεφθείτε το νησί το καλοκαίρι. Τότε διοργανώνεται μία από τις σημαντικότερες γιορτές του, τα Ερμουπόλεια! Μη χάσετε τη Σύρο στα καλύτερά της! Το νησί γεμίζει με διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, μουσική, θέατρο, εκθέσεις ζωγραφικής και ομιλίες στο θέατρο Απόλλων, στη Πλατεία Μιαούλη, στην Πινακοθήκη και στο Πνευματικό Κέντρο.






12. Συνάντηση με την καλλιτεχνική φύση της Σύρου στο AnimaSyros!










Οι σινεφίλ βρήκατε το νησί σας! Στη Σύρο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου διεξάγεται το AnimaSyros ή αλλιώς »Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινούμενων Σχεδίων». Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον ελλαδικό χώρο και ένα από τα είκοσι μεγαλύτερα διεθνώς. Θα απολαύσετε αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς, και στούντιο κινουμένων σχεδίων, ταινίες, και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις.



gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια