Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα

Ο Τζούλιαν και η Λορένα έχουν επισκεφτεί συνολικά 116 χώρες . Ταξιδεύουν αδιάκοπα από το 2002 σε όλον τον πλανήτη, σ’ όλες τις ηπείρους...

Ο Τζούλιαν και η Λορένα έχουν επισκεφτεί συνολικά 116 χώρες. Ταξιδεύουν αδιάκοπα από το 2002 σε όλον τον πλανήτη, σ’ όλες τις ηπείρους. Και αυτή είναι η ιστορία τους.



«Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο» διερωτούνταν οι «Τρύπες» και ο Γιάννης Αγγελάκας το 1985.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Και Λονδίνο και Άμστερνταμ και Βερολίνο και ακόμη 113 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο, απαντούν παραπάνω από 3 δεκαετίες αργότερα, ο Τζούλιαν και η Λορένα —το ζευγάρι από την Αργεντινή, που έχει βαλθεί να επισκεφτεί κάθε σπιθαμή αυτή της Γης.


Από τις 25 Φεβρουαρίου του 2002 έως σήμερα, έχουν ταξιδέψει συνολικά σε 116 διαφορετικές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Έχουν διανύσει 415.000 χιλιόμετρα με τη μηχανή τους.


Και έχουν συναντήσει κάθε λογής φυλή και κάθε λογής λαό αυτού του τόπου.
Ωστόσο, δεν ταξιδεύουν μόνοι τους. Στην αρχή ήταν και ο Τρίκο, το συμπαθέστατο τετράποδο το οποίο τους κρατούσε συντροφιά. Έπειτα προστέθηκε και ο Φαμπρίτσιο, ο καρπός του έpωτα του Τζούλιαν και της Λορένα, που είναι μόλις 4 ετών και έχει ταξιδέψει σε χώρες που κάποιος χρειάζεται μία ολόκληρη ζωή.

Στην Ελλάδα έχουν έρθει 4 φορές, το 2006, το 2008, το 2014 και το 2018. Μάλιστα, για εκείνους η Αθήνα έχει μία ιδιαίτερη αξία, αφού πριν από 4 χρόνια στο μαιευτήριο «Έλενα» γεννήθηκε ο ιδιαίτερα ζωηρός Φαμπρίτσιο.

Αντίθετα, στην Αργεντινή έχουν βρεθεί μόλις 2 φορές αυτά τα 17 χρόνια. Προτιμούν να ταξιδεύουν συνεχώς και ακατάπαυστα. Από τη μία χώρα στην άλλη, από το ένα μέρος στο άλλο. Στόχος; Να συναντήσουν όσο πιο πολλά μέρη γίνεται.





Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα - Εικόνα 2
Ο Τζούλιαν και η Λορένα

Το πρώτο ταξίδι

Ο Τζούλιαν και η Λορένα παντρεύτηκαν το 2009 στο Μπουένος Άιρες, από όπου έλκουν και την καταγωγή τους. Ο Τζούλιαν ήταν ξυλουργός και η Λορένα κομμώτρια. Όμως το όνειρό τους ήταν άλλο. Να ταξιδέψουν. Και αυτό έκαναν.

«Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν λες αύριο θα ξεκινήσω να ταξιδεύω σ’ όλο τον κόσμο. Εγώ είχα πάντα αυτό το όνειρο. Το ήθελα από μικρός» αφηγείται ο Τζούλιαν, μιλώντας στο Sputnik.

Λίγα χρόνια μετά τον γάμο, αποφάσισαν να κάνουν από κοινού αυτό το ατέρμονο και χωρίς προορισμό ταξίδι. «Το είπα στη Λορένα. Και συμφώνησε. Αποφασίσαμε να μαζέψουμε λίγα χρήματα και μετά, θα φύγουμε» προσθέτει. Ήταν και οι δύο, μόλις 26 ετών, έχοντας στην τσέπη συνολικά 1.680 δολάρια.

Ο πρώτος προορισμός ήταν η Ουρουγουάη. «Νιώθεις τελείως ανεξάρτητος. Είναι κάτι εντυπωσιακό» δηλώνουν, αμφότεροι, γνωστοποιώντας τα συναισθήματά τους και αναπολώντας τις πρώτες στιγμές αυτού του ταξιδιού.

Η συντροφιά του Τρίκο

Από το 2003 και μετέπειτα, τα ταξίδια πραγματοποιούνταν με συντροφιά τον Τρίκο. «Δεν ήταν ένας σκύλος για εμένα. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Για 14 χρόνια ταξιδεύαμε μαζί. Όλες οι εμπειρίες μου περιέχουν και αυτόν» αναφέρει, εμφανώς συγκινημένος, ο Τζούλιαν.

Τον Τρίκο τον βρήκε στην Ισπανία. Έκτοτε έγιναν και οι τρεις αυτοκόλλητοι, μην αποχωρίζονταν ποτέ ο ένας τον άλλο. Η ζωή όμως, κάνει κύκλους και το 2017, ο τετράποδος φίλος τους έφυγε για τον άλλο κόσμο.

Στο μεταξύ όμως, είχε ήδη γεννηθεί ο Φαμπρίτσιο. Η γέννα τούς πέτυχε στην Αθήνα και η Λορένα βρέθηκε στο «Έλενα» προκειμένου να φέρει στη ζωή τον καρπό του έpωτά τους. Όμως, αυτός ο ευχάριστος ερχομός δεν έβαλε «τέλος» στα ταξίδια και την περιπλάνηση.





Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα - Εικόνα 3
Ο μικρός Φαμπρίτσιο

Συνέχισαν όπως πριν. Από χώρα σε χώρα. Από μέρος σε μέρος. Το μόνο πρόβλημα ήταν η μηχανή, καθώς δεν χωρούσαν όλοι σ’ αυτήν. Έτσι, το 2015, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βαρκελώνη, αποφάσισαν να αγοράσουν και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Οι όμορφοι, οι φιλικοί και οι… χειρότεροι οδηγοί

Έχοντας γνωρίσει 116 διαφορετικές χώρες, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Ποιες είναι οι ωραιότερες γυναίκες; «Οι Ρωσίδες» απαντάει ο Τζούλιαν. Πού βρίσκονται οι ωραιότεροι άνδρες; «Στην Ιταλία και μετά… στην Ελλάδα» απαντάει η Λορένα, από την πλευρά της.

Και οι συγκρίσεις συνεχίζονται: «Οι Ινδονήσιοι είναι οι πιο φιλικοί, οι Φινλανδοί οι πιο αγενείς. Οι Ρώσοι χαμογελούν σπάνια, αλλά όταν το κάνουν, το χαμόγελο είναι αληθινό και όχι ψεύτικο».





Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα - Εικόνα 4

«Υπήρχε κάποιο μέρος, όπου νιώσατε φόβο» είναι η επόμενη ερώτηση. «Μόνο στη Νιγηρία το 2013. Πραγματικά ήταν το μοναδικό μέρος που αισθανθήκαμε μη ασφαλείς. Ήταν πολύ περίεργη η κατάσταση».

Ποια ήταν η καλύτερη εμπειρία: «Το ότι ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι». Και η χειρότερη; «Το να οδηγάς στην Ινδία. Είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να βιώσει κάποιος. Είναι ένα τεράστιο μπου@@λο».
Πέσατε ποτέ θύμα κλοπής ή ληστείας; «Μία φορά, όλα αυτά τα χρόνια. Στο Μεξικό. Αλλά εντάξει, αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι μας πήραν όλες τις φωτογραφίες που είχαμε από τις χώρες της κεντρικής Αμερικής».

Κάμπινγκ το καλοκαίρι, διαμέρισμα τον χειμώνα

Ένα ακόμη εύλογο ερώτημα αφορά το πώς ζουν. Πού βρίσκουν χρήματα; Πού κοιμούνται; Πού πλένονται; Όλα αυτά που θα έκανε ένας καθημερινός άνθρωπος…

Όπως κάθε ταξιδιώτης, έτσι και αυτοί προσαρμόζονται ανάλογα τις συνθήκες και τις περιστάσεις. Για παράδειγμα, έχουν σκηνές για τους θερινές μήνες, κατά τους οποίους προτιμούν το κάμπινγκ, ενώ τους χειμερινούς μήνες συνήθως νοικιάζουν κάποιο φθηνό διαμέρισμα.

Ένας μήνας διαβίωσης τους κοστίζει από 1.000 έως 2.000-3.000 ευρώ. Πώς βγάζουν αυτά τα χρήματα: Το «fundraising» είναι η μία πηγή. Δηλαδή, ζητούν από τους περαστικούς να χρηματοδοτήσουν τα ταξίδια τους. Η δεύτερη και κυριότερη πηγή, είναι το ταλέντο της Λορένα στα χειροποίητα κοσμήματα, τα οποία και πουλάει.

Όσον αφορά το «κεφάλαιο» οικογένεια, εκεί η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. «Η επαφή με την οικογένεια στην Αργεντινή, είναι δύσκολη. Μερικές φορές είναι σαν να μας έχουν ξεχάσει. Και είναι λογικό. Αφού όλα αυτά τα χρόνια τους επισκεφτήκαμε δύο φορές. Η τελευταία ήταν πριν δύο χρόνια, προκειμένου να τους γνωρίσουμε τον Φαμπρίτσιο».

»Πλέον, όμως, χάρη στα κινητά και την τεχνολογία, είναι κάπως πιο εύκολη η επαφή. Έχουμε μία πιο νορμάλ επικοινωνία» εξηγεί στο Sputnik ο Τζούλιαν.

Ελλάδα ίσον… Αργεντινή

Στην Ελλάδα έχουν βρεθεί συνολικά τέσσερις φορές. «Νιώθουμε σαν να είμαστε στην Αργεντινή. Μπορεί οι δύο χώρες να είναι μακριά η μία από την άλλη, αλλά έχουν πολλά κοινά. Οι άνθρωποι, όπως λένε και οι Ιταλοί, είναι “una razza una fazza”» σχολιάζει ο Τζούλιαν.

Το γεγονός ότι ο Φαμπρίτσιο γεννήθηκε στην Αθήνα, διαδραματίζει και αυτό σημαίνοντα ρόλο στα ιδιαίτερα συναισθήματα που τρέφουν για τη χώρα. «Η Ελλάδα, είναι σαν το σπίτι μας» παραδέχονται από κοινού.





Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα - Εικόνα 5

Η Ακρόπολη δεσπόζει ανάμεσα στην αξιοζήλευτη συλλογή του ζευγαριού
Εξάλλου, και οι τρεις γνωρίζουν μερικές ελληνικές λέξεις, διανθίζοντας περαιτέρω το πλούσιο λεξιλόγιο που διαθέτουν, καθώς μιλούν άριστα τέσσερις γλώσσες: αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά και γαλλικά.

Επόμενη στάση… Καναδάς

Αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Ελλάδα. Και συγκεκριμένα στο Θησείο. Έχουν νοικιάσει ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και μαζεύουν χρήματα για το επόμενο ταξίδι. Προορισμός ο Καναδάς. Μετά η Αλάσκα και μετά οι χώρες της Καραϊβικής.

Όπως υπολογίζουν, θα χρειαστεί να παραμείνουν στην Αθήνα έως τον Φεβρουάριο, καθώς η Λορένα περιμένει να εγκριθεί η βίζα, ώστε να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα της αμερικανικής ηπείρου.
Για τον Τζούλιαν είναι λίγο πιο εύκολη η κατάσταση, καθώς έχοντας και την ιταλική υπηκοότητα —ο πατέρας του έλκει την καταγωγή του από τη νότια Ιταλία- μπορεί να εξασφαλίσει ευκολότερα την ειδική άδεια εισόδου.

Αθήνα ή Μπουένος Άιρες;

Σε δύο χρόνια, όταν ο «μικρός» γιορτάσει τα έκτα του γενέθλια, σχεδιάζουν να σταματήσουν τα συνεχή ταξίδια, ώστε ο Φαμπρίτσιο να ξεκινήσει σχολείο.

«Στην Αργεντινή» ερωτώνται. «Μπορεί, δεν ξέρουμε ακόμη. Μας αρέσει και η Ελλάδα. Μπορεί και εδώ, μπορεί και στην Αργεντινή. Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει».

Άλλωστε, όπως συμπληρώνει εύστοχα ο Τζούλιαν: «Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε αύριο, πώς θα ξέρουμε πού θα είμαστε σε 2 χρόνια».

Πηγή



Ταξιδέψτε με κέρδος !!! Περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής!


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια