Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

26 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο για το καλοκαίρι

        Πλοίο ή αεροπλάνο; Αυτά τα 26 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο σάς δίνουν μια επιπλέον αφορμή για να εξερευνήσετε νέους προορισμού...

        Πλοίο ή αεροπλάνο; Αυτά τα 26 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο σάς δίνουν μια επιπλέον αφορμή για να εξερευνήσετε νέους προορισμούς στον χάρτη φέτος το καλοκαίρι - με ανταγωνιστικές τιμές. 



Η Skyscanner συγκέντρωσε για σας τις πιο σημαντικές πληροφορίες σ' έναν υπέρ-οδηγό που θα σας γεμίσει έμπνευση!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

26 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο σάς προσκαλούν για νέα ταξίδια 

Σκιάθος








Η παραλία Λαλάρια της Σκιάθου με το πέτρινο "παράθυρο" πάνω απ' τη θάλασασ
Αν ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει για σας εκδρομές σε αλλόκοσμα όμορφες παραλίες και δυνατό nightlife, η Σκιάθος είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Οι ειδυλλιακές ακτές της περιλαμβάνουν τα διάσημα Λαλάρια και τις μπιτάτες Κουκουναριές. Αν όμως θέλετε να εμπλουτίσετε τις διακοπές σας με μια ευρωπαϊκή γεύση, φύγατε για ένα city break στη… Νάπολη, τη γενέτειρα της πίτσας μαργαρίτα. Τα αεροπορικά με Volotea τον Αύγουστο ξεκινούν από 42€ *.





Η Σκιάθος από ψηλά - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο για το καλοκαίρι 2019

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σκιάθου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, μόλις 2 χλμ. απ’ τη Χώρα. Αν νοικιάσετε αμάξι θα βρίσκεστε στην πόλη μέσα σε 6-10 λεπτά. Το ταξί, εναλλακτικά θα σας κοστίσει 10-20€*.

Σκύρος








Παράθυρο με μπλε παντζούρια έχει θέα θάλασσα
Ένα ακόμα ελληνικό νησί με αεροδρόμιο είναι και η Σκύρος. Αν ο χρόνος είναι το κύριο μέλημά σας, στη Σκύρο θα πάτε με απευθείας πτήσεις Olympic Air και Sky Express από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πτήση Αθήνα-Σκύρο διαρκεί μόνο 40 λεπτά, το καλοκαίρι όμως δεν θα βρείτε ιδιαίτερα φθηνά αεροπορικά.
Αντίθετα, οι φθηνές τιμές σε ακτοπλοϊκά τόσο για Κύμη, όσο και για τις υπόλοιπες πευκόφυτες καλλονές των Σποράδων σας προσκαλούν για νέες αναζητήσεις στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου, σε γραφικά χωριουδάκια της Σκοπέλου όπως το Παλιό Κλίμα και, φυσικά, θεαματικές παραλίες της Εύβοιας όπως η Χιλιαδού.





Πιάτο με σκοπελίτικη πίτα

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σκύρου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 14 χλμ. απ’ τη Χώρα της Σκύρου, στα βόρεια του νησιού. Τα ΚΤΕΛ Σκύρου το συνδέουν με τη Χώρα, τον Μώλο και το λιμάνι της Λιναριάς.

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου

Ικαρία








Αεροφωτογραφία της Ικαρίας - ένα απ' τα 28 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Μια και τα αεροπορικά προς την Ικαρία ξεπερνούν ήδη τα 100€* για Ιούλιο και Αύγουστο, ευκαιρία να ευχαριστηθείτε την αιγιοπελαγίτικη ομορφιά σε slow motion – με το πλοίο.
Πρώτα, “κλέψτε” ιδέες απ’ τη Skyscanner για τις διακοπές σας στην Ικαρία – απ’ το να πλατσουρίσετε σε εξωτικά νερά στις Σεϋχέλλες μέχρι να ξεφαντώσετε στο θρυλικό πανηγύρι του Χριστού Ραχών (6 Αυγούστου). Στη συνέχεια, κόψτε ακόμα περισσότερο ταχύτητα στους γειτονικούς Φούρνους. Τα δρομολόγια Ικαρία-Φούρνοι είναι καθημερινά και τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής ξεκινούν από 14€*.





Αεροπλάνο πετά το ηλιοβασίλεμα

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Ικαρίας

Το αεροδρόμιο της Ικαρίας βρίσκεται στον Φάρο, σε απόσταση 12 χλμ. απ’ τον Άγιο Κήρυκο, πρωτεύουσας του νησιού. Το καλοκαίρι λεωφορεία συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη, απ’ όπου μπορείτε ν’ αλλάξετε λεωφορείο για Θέρμα, Χριστό, Γιαλισκάρι, Αρμενιστή κ.α. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ταξί.

Λήμνος








Θέα θάλασσα από το Κάστρο της Μύρινας, Λήμνος
Aντί για island-hopping, τι θα λέγατε να συνδυάζατε τις φυσικές ομορφιές του Βορείου Αιγαίου με τις ιστορικές γειτονιές της ανατολικής Μακεδονίας; Τα αεροπορικά Αθήνα-Λήμνο με Olympic Air κοστίζουν κάτω από 90€* τον Ιούλιο, για ένα γρήγορο ξεκίνημα στις διακοπές σας. Απ’ τη Λήμνο με το πλοίο μπορείτε να βρίσκεστε μέσα σε λίγες ώρες στην Καβάλα, εναλλάσσοντας εξωτικά νησιώτικα τοπία, όπως οι Αμμοθίνες, με τα γραφικά σοκάκια της Παναγίας (Παλιά Πόλη Καβάλας). Αν έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας, γιατί όχι, περάστε απέναντι στη Θάσο!





Παραδοσιακοί μύλοι στη Λήμνο - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Λήμνου

Το αεροδρόμιο της Λήμνου “Ήφαιστος” βρίσκεται 18.5 χλμ. απ’ την πρωτεύουσα Μύρινα, στο κέντρο του νησιού. Ο μόνος τρόπος μεταφοράς απ’ το αεροδρόμιο είναι με ταξί, που θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά.

Λέσβος








To Kάστρο της Μυτιλήνης απ' τη θάλασσα
Ένα απ’ τα νησιά με αεροδρόμιο είναι και η Λέβσος. Οι διεθνείς ιστιοπλοϊκοί αγώνες της Aegean Regatta έχουν φέτος ως αφετηρία τη Λέσβο (18-24 Αυγούστου 2019). Πάρτε το αεροπλάνο για Μυτιλήνη κι από κει ακολουθήστε τους ατρόμητους ιστιοπλόους στο Πλωμάρι – ευκαιρία να δοκιμάσετε το ντόπιο ουζάκι -, τα Ψαρά – κάντε τον γύρο ιδανικά με καϊκάκι – και τις Οινούσσες – όπου θα γνωρίσετε την ιστορία των σπουδαίων ντόπιων καπετανέων από πρώτο χέρι!





Θέα προς τη Μυτιλήνη απ' τη θάλασσα

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Λέσβου

Το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης βρίσκεται 8.2 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Τα λεωφορεία του νησιού συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη και άλλους προορισμούς με τακτικά δρομολόγια. Οι τιμές των ταξί ξεκινούν από 10€* περίπου για την πόλη. Αν νοικιάσετε αμάξι θα βρίσκεστε στην πρωτεύουσα μέσα σε 15-20 λεπτά. Στο Πλωμάρι θα βρίσκεστε σε περίπου μία ώρα.

Σάμος





Νησιώτικα σπίτια με κόκκινες σκεπές δίπλα στη θάλασσα, Σάμος
Με τα αεροπορικά για Σάμο στα 125€* τον Αύγουστο (με Olympic Air), μάλλον το αργό και αρκετά ακριβό πλοίο χάνει το στοίχημα. Το νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα έχει μοναδικά αξιοθέατα να προσφέρει στους φίλους της ιστορίας (και του καλου κρασιού).
H Σάμος, όμως, συνδέεται ακτοπλοϊκά και με το δημοφιλές τουρκικό θέρετρο του Κουσάντασι (εισιτήριο 36€*). Κάντε χάζι τον κόσμο που περνά πάνω από ένα λαχταριστό γιαουρτλού κεμπάπ. Και στη συνέχεια οδηγήστε προς την αρχαία Έφεσο, που βρίσκεται μόνο 25 λεπτά οδήγηση απ’ τo λιμάνι.





Iστιοπλοϊκά στη Σάμο - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σάμου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. απ’ την πόλη της Σάμου. Λεωφορεία θα βρείτε για την πρωτεύσα, το Καρλόβασι, το Κοκκάρι κ.α. Με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θα βρίσκεστε στην πόλη μέσα σε 20-30 λεπτά (κόστος περίπου 25-30€*), στο Πυθαγόρειο και στο Ηραίο σε 10-15 λεπτά.

Χίος





Οι τέσσερις μύλοι της Χίου δίπλα στη θάλασσα το βράδυ
Τα αεροπορικά Αθήνα-Χίο τον Ιούλιο ξεκινούν από 126€*, δεν είναι και άσχημη εναλλακτική για το αργό πλοίο.
Δυο-τρεις απλωτές (βλέπε 8 χλμ.) απ’ το Τσεσμέ της Τουρκίας, η Χίος προσφέρεται για αβανταδόρικες διακοπές ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς. Απ’ τη λαχταριστή ευωδιά της μαστίχας στο λιγουρευτό dondurma (τουρκικό παγωτό). Aπ’ τα μεσαιωνικά Μεστά στο κάστρο του Τσεσμέ, που δεσπόζει στο λιμάνι απ’ τον 16ο αιώνα. Για περισσότερες περιπέτειες στην Τουρκία, τώρα που η λίρα ευνοεί το budget σας, η ιστορική Σμύρνη βρίσκεται μόνο μια ώρα από εδώ. Στον γυρισμό μπορείτε να πάρετε το αεροπλάνο κατευθείαν για Αθήνα.





Περίτεχνα διακοσμημένα σπίτια στο Πυργία της Χίου - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Χίου

Μόλις 4 χλμ. νότια της πόλης της Χίου, το αεροδρόμιο “Ομηρος” εξυπηρετείται από λεωφορεία και ταξί. Η οκτάλεπτη διαδρομή θα σας κοστίσει γύρω στα 8€* – εναλλακτικά μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Κυκλάδες

Μήλος





Παραθεριστής πηδάει πάνω απ΄τα λευκά βράχια στο Σαρακήνικο της Μήλου - ένα απ' τα νησιά με αεροδρόμιο
Αν και δεν θα βρείτε πολύ φθηνά εισιτήρια τον Ιούλιο (τα αεροπορικά μετ’ επιστροφής με Sky Express ξεκινούν από 134€*), αν έχετε στο νου σας λίγο island-hopping αξίζει να φτάσετε μέσα σε 45 λεπτά στη Μήλο, και να συνεχίσετε με πλοίο. Το νησί συνδέεται με ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τη γειτονική Κίμωλο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, τη Σίφνο και τη Σέριφο. Κάντε βουτιές στο σεληνιακό Σαρακήνικο, φωτογραφίστε το πολύχρωμο ψαροχώρι Κλήμα και απολαύστε τη νυχτερινή ζωή του Αδάμαντα πριν βάλετε πλώρη για ανεξερεύνητες, λιγότερο τουριστικές γωνιές του Αιγαίου.





Οικισμός δίπλα στη θάλασσα στη Μήλο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Μήλου

Το αεροδρόμιο της Μήλου απέχει 8.5 χλμ. απ’ την πρωτεύουσα Πλάκα και 5 χλμ. απ’ τον Αδάμαντα. Το καλοκαίρι θα σας διευκολύνουν στις μεταφορές τα ΚΤΕΛ, ενώ θα βρείτε επίσης ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Νάξος





Το λιμάνι της Νάξου - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Τα αεροπορικά για Νάξο ξεκινούν από 125€* στην καρδιά του καλοκαιριού, σας συμφέρει μάλλον να πάρετε τον μακρύ τον δρόμο απ’ τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Η χρυσή τομή χρόνου και χρήματος είναι το ταχύπλοο από Ραφήνα – κάνει 3.5-4 ώρες και κοστίζει περίπου 80€*.
Ανάμεσα σε βουτιές στο εξωτικό Αλυκό και βόλτες στο όλο χαρακτήρα χωριό της Απειράνθου, επιβάλλεται και το island hopping στις Μικρές Κυκλάδες – τα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα και την Ηρακλειά.





Η Πορτάρα στο λιμάνι της Νάξου

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Νάξου

Το αεροδρόμιο “Απόλλων” βρίσκεται μόλις 3 χλμ. νότια της Χώρας και 4 χλμ. απ’ τις δημοφιλείς παραλίες της Αγίας Άννας και του Άγιου Προκόπιου. Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται απ’ τα ΚΤΕΛ Νάξου, ενώ διατίθενται επίσης ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Πάρος





Ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλία της Πάρου
Πέντε ώρες απ’ το λιμάνι του Πειραιά, η Πάρος μπορεί να είναι ένα απ’ τα 28 νησιά με αεροδρομιο, μια χαρά θα σας βολέψει όμως και το ταχύπλοο. Κοντά 3 ώρες απ’ τον Πειραιά (με επιπλέον σύνδεση από Ραφήνα και το Λαύριο), θα σας έρθει αρκετά πιο φθηνά απ’ το αεροπλάνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (από 80€* περίπου).
Πάρτε άφθονη καλοκαιρινή ενέργεια στα beach bars της Πούντας, πριν “αποτραβηχτείτε” στα γαλήνια σοκάκια των Λευκών, στην ενδοχώρα – αλλά και στη γειτονική Αντίπαρο με ποδηλατάδες και τσαλαβούτημα στα τιρκουάζ νερά του Άγιου Σώστη. Όταν χορτάσετε καλοκαιρινή ραστώνη, πάρτε το πλοίο για Ίο και περισσότερο επικό nightlife.





Λευκά σπίτια με μπλε παραθυρόφυλλα στην Πάρο - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Πάρου

Το αεροδρόμιο της Πάρου, στα νότια του νησιού, βρίσκεται 11 χλμ. απ’ την Παροικιά και 8 χλμ. απ’ την Πούντα της Αντίπαρου, οι οποίες συνδέονται με ΚΤΕΛ. Εναλλακτικά θα βρείτε ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Μύκονος





Oι μύλοι της Μυκόνου απ' τη Μικρή Βενετία
Για κοσμοπολίτικες διαδρομές στη Μύκονο (εντός μπάτζετ) ψηφίζουμε αεροπλάνο. Τα αεροπορικά με Volotea από Αθήνα ξεκινούν από 55€* Ιούλιο και Αύγουστο.
Αφήστε, όμως, για λίγο τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου και πετάξτε μέχρι τη Βενετία της Ιταλίας με αεροπορικά από 56€*. Συνδυάστε το καλοκαιρινό ντεκαντάνς της Super Paradise με τη γοτθική αίγλη του Palazzo Ducale στην πολυφωτογραφημένη πλατεία του Αγίου Μάρκου. Κι αν τις θέλετε και τις βουτιές σας, πεταχτείτε μέχρι την παραλία του γειτονικού Λίντο.





Ασβεστωμένο σοκάκι με πολύχρωμες λεπτομέρειες στη Μύκονο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Μυκόνου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται μόλις 3.5 χλμ. και 10 λεπτά απ’ τη Χώρα. Το καλοκαίρι θα βρείτε δρομολόγια με λεωφορεία και προς άλλες περιοχές της Μυκόνου. Αν δεν νοικιάσετε αυτοκίνητο, το ταξί θα σας κοστίσει γύρω στα 15€*.

Σαντορίνη





Ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Απ’τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο, η Σαντορίνη προσφέρει φθηνά αεροπορικά ακόμα και τον Αύγουστο (από 65€* με Ryanair). Ανακαλύψτε 8 λόγους για να την επισκεφτείτε το 2019. Κι αν νιώσετε την ανάγκη ν’ αποδράσετε απ’ τα πλήθη, η γειτονική Ανάφη βρίσκεται μόνο 1-1.30 με το πλοίο (εισιτήρια από 14€* μετ’ επιστροφής). Οι γαλήνιες παραλίες της προσφέρονται για… ψυχοθεραπεία απέναντι απ’ τις κοσμοπολίτικες αμμουδιές της Θήρας.





Γυναίκα κοιτάζει το ηφαίστειο της Σαντορίνης απ' τον λευκό οικισμό

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 15 λεπτά απ’ την πρωτεύουσα Φηρά, που βρίσκεται 5,5 χλμ. δυτικά. Θα μεταφερθείτε με ΚΤΕΛ, ταξί (προς 15-20€*) και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Σύρος





Ο οικισμός της Άνω Σύρου
Μόνο 2-3 ώρες μακριά απ’ τον Πειραιά, η Σύρος είναι απ’ τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο που μπορεί να μην εκμεταλλευτείτε πολύ – κυρίως λόγω τιμών – το καλοκαίρι. Το “νησί των φεστιβάλ” φιλοξενεί τον Ιούλιο, ανάμεσα σ’ άλλα, το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου (14-26 Ιουλίου 2019), με άφθονη κλασική μουσική, και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου (16-21 Ιουλίου 2019).

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σύρου

Μόλις 3.5 χλμ. και 8 λεπτά νότια της Ερμούπολης, το αερόδρομιο της Σύρου συνδέεται με την πρωτεύουσα με ΚΤΕΛ και ταξί.

Δωδεκάνησα

Αστυπάλαια





H Xώρα της Αστυπάλαιας φωτισμένη τη νύχτα
Ίσως σας ξαφνιάσει το ότι η εναλλακτική Aστυπάλαια αποτελεί ένα απ’ τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο. Και πιθανώς να προτιμήσετε να δώσετε κάτι παραπάνω σε αεροπορικά για ν’ αποφύγετε τις 10-11 ώρες με πλοίο απ’ τον Πειραιά. Όταν φτάσετε, βέβαια, οι διαδρομές προς τις παρθένες παραλίες της μέσω τραχιών χωματόδρομων είναι συχνά… της υπομονής. Δύο απ’ αυτές είναι οι Βάτσες και τα Καμινάκια, που φιγουράρουν ανάμεσα στις 14 παραλίες που προτείνουμε για αξέχαστες βουτιές στο νησί.
Μετά πάρτε το πλοίο για ακόμα πιο περιπετειώδεις διαδρομές στην χαμηλών τόνων Δονούσα, ή την ηφαιστειακή Νίσυρο.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 8.5 χλμ. βορειοανατολικά της Χώρας. Συνδέεται με δημοτική συγκοινωνία και ταξί. Το τελευταίο θα σας κοστίσει περίπου 5€*.

Κάλυμνος





Αναρριχητής στην Κάλυμνο, ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Τα αεροπορικά για Κάλυμνο το καλοκαίρι ξεκινούν απ’ τα 196€* από Αθήνα με Sky Express. Μια και το πλοίο από Πειραιά κοστίζει πάνω από 100€* και παίρνει 10-11 να φτάσει στο νησί, το αεροπλάνο τελικά αποδεικνύεται μια πιο value-for-money εναλλακτική. H Kάλυμνος εναλλάσσει παραλίες χαμηλών τόνων με περιπετειώδη αναρρίχηση και καταδύσεις. Πάρτε το καράβι για τη Λέρο για περισσότερες αναρριχητικές και καταδυτικές διαδρομές. Κι αν ζητά η καρδιά σας και μια δόση κοσμοπολίτικου κλάμπινγκ, η Κως είναι μόνο 35-45 λεπτά με το πλοίο.





Πολύχρωμο εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα στην Κάλυμνο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Καλύμνου

Μόλις 5 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πόθιας, το αεροδρόμιο Καλύμνου συνδέεται  το καλοκαίρι με λεωφορεία με Πόθια, Μασούρι, Μυρτιές, Εμπορειό και Βαθύ. Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ταξί.

Κάρπαθος





Παραλία Αχάτα στην Κάρπαθο - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Τα αεροπορικά για Κάρπαθο θα σας κοστίσουν πάνω από 151€* από Αθήνα τον Ιούλιο Sky Express. Μια και τα ακτοπλοϊκά για το νησί, όμως, ξεπερνούν τα 100€* για 17-20 ώρες ταξίδι, η πτήση 1 ώρας και κάτι φαντάζει όλο και πιο γοητευτική.
Η Όλυμπος της Καρπάθου σαγηνεύει τους ταξιδιώτες με μια ομορφιά που αντέχει στον χρόνο – ενώ παραλίες όπως τα εξωτικά, πευκόφυτα Άπελλα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Πάρτε έπειτα το πλοίο και συνδυάστε την ανεπιτήδευτη γοητεία της Καρπάθου με πιο απόμερα νησιά χωρίς αεροδρόμιο, όπως η λιλιπούτεια Χάλκη και, με το φέρι από κει, την Τήλο.





Σπίτια σε λευκό και μπλε στην Όλυμπο της Καρπάθου

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Καρπάθου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται στα νότια του νησιού, 15 χλμ. νότια απ’ τα Πηγάδια (λιμάνι) και 60 χλμ. απ’ την Όλυμπο. Η μεταφορά γίνεται με ΚΤΕΛ, ταξί και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Κάσος





Καϊκι στη θάλασσα το ηλιοβασίλεμα
Η Κάσος είναι απ’ τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο που ίσως να μην γνωρίζατε ότι υπάρχει. Λογικό, μια και συνδέεται με απευθείας πτήσεις μόνο με Ρόδο και Κάρπαθο. Τα εισιτήρια το καλοκαίρι ξεκινούν από 110€*. Μπορείτε πάντα να πετάξετε στα παραπάνω νησιά και να συνεχίσετε με πλοίο προς Κάσο – εκτός πεπατημένης. Πέρα από την άγρια ομορφιά των παραλιών της Κάσου θα χορτάσετε βόλτες στην πρωτεύουσα Φρυ, την Αγία Μαρίνα και το Αρβανιτοχώρι. Απόγειο του καλοκαιριού σας, τα ζωηρά κασιώτικα γλέντια.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Κάσου

Ο δημοτικός αερολιμένας της Κάσου βρίσκεται μόλις 1 χλμ. απ’ το Φρυ, το οποίο θα φτάσετε με ταξί.

Κως





Aρχαίο μνημείο στην Κω - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Η κοσμοπολίτισσα Κως, απ’ τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο, συνδέεται απευθείας με 5 ελληνικούς προορισμούς. Οι πτήσεις ξεκινούν από 80€* μετ’ επιστροφής – φθηνότερα απ’ τα ακτοπλοϊκά, που φτάνουν τα 100€* για αρκετές ώρες ταξίδι.
Τι θα λέγατε να συνδυάσετε τις βόλτες με το ποδήλατο και την έντονη βραδινή ζωή της Κω με μια ευρωπαϊκή βερσιόν στο Βερολίνο (από 59€* τον Ιούλιο με Ryanair); Κάντε πετάλι στη γερμανική πρωτεύουσα περνώντας από must αξιοθέατα όπως το παλιό Τείχους του Βερολίνου, και φτάστε μέχρι το αχανές πάρκο του παλιού αεροδρομίου Tempelhof. Η μέρα, φυσικά, στην ευρωπαϊκή Μέκκα του κλάμπινγκ κλείνει με χορό.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Κω

To αεροδρόμιο της Κω “Ιπποκράτης” βρίσκεται περ. 24 χλμ. νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Συχνά δρομολόγια λεωφορείων αναχωρούν από εδώ για Κω, Μαστιχάρι, Καρδάμαινα και Κέφαλο. Αν δεν νοικιάσετε αυτοκίνητο, το ταξί θα σας κοστίσει περίπου 35€*.

Λέρος





H Λέρος απ' τη θάλασσα
Ένα απ’ τα 28 ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο είναι και η Λέρος. Απευθείας πτήσεις για Λέρο, πλην των νησιών, θα βρείτε μόνο από Αθήνα – και ξεπερνούν τα 200€* το φετινό καλοκαίρι. Αν έχετε μέρες στη διάθεσή σας, απλά αφεθείτε στο αιγιοπελαγίτικο αεράκι κατά το εννιάωρο ταξίδι σας προς το νησί.
Στη συνέχεια πάρτε το πλοίο για την κοντινή Πάτμο, όπου πραγματοποιείται το 9ο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου (16-21 Ιουλίου 2019). Πέρα απ’ τις ποιοτικές διεθνείς ταινίες, μεγάλο ατού είναι οι ατμοσφαιρικοί open air χώροι που το φιλοξενούν.





Ιστιοπλοϊκό σε διαυγή νερά

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Λέρου

Το αεροδρομιο της Λέρου βρίσκεται σχεδόν 7 χλμ. απ’ την Αγία Μαρίνα και το λιμάνι της. Θα μεταφερθείτε με ταξί μέσα σε 10 περ. λεπτά.

Ρόδος





Δέντρο σε βράχο πάνω από παραλία της Ρόδου
Η Ρόδος συνδέεται με 12 ελληνικά αεροδρόμια, γεγονός που μεταφράζεται σε φθηνές πτήσεις Ιούλιο και Αύγουστο (αεροπορικά από 78€* από Κρήτη με Olympic Air). Ακτοπλοϊκά θα βρείτε, πλην των νησιών του Αιγαίου, για τη Μαρμαρίδα και το Μπόντρουμ της Τουρκίας.
Αν ζητάτε κάτι διαφορετικό, όμως, συνδυάστε τη με ένα city break στη Στοκχόλμη! Τα αεροπορικά τον Αύγουστο ξεκινούν από 70€* με Ryanair. Η Παλιά Πόλη (Gamla Stan) της σουηδικής πρωτεύουσας είναι χτισμένη πάνω σε ένα από τα 14 νησάκια της. Θα βρείτε πολυάριθμα στιλάτα μπαράκια πάνω στη λίμνη Mälaren – βάλτε μαγιό και κάντε δροστιστικές βουτιές στο το νησάκι Långholmen!





Πλοίο αραγμένο στη Ρόδο - ένα απ' τα ελληνικά νησιά που έχει και αεροδρόμιο

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Ρόδου

Το αεροδρόμιο “Διαγόρας” βρίσκεται 13 χλμ. περίπου δυτικά της πόλης της Ρόδου, με την οποία συνδέεται με τακτικά λεωφορεία. Νοικιάστε αυτοκίνητο ή προτιμήστε το ταξί, το οποίο θα σας κοστίσει 25€* για 20-30 λεπτά διαδρομή.

Καστελόριζο





Φίλοι τσουγκρίζουν ποτήρια με ούζο
Απ’ τα πιο μικρά ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο, το Καστελόριζο συνδέεται αεροπορικώς μόνο με τη Ρόδο. Αν θέλετε ν’ αποφύγετε το πλοίο (κάνει πάνω από 20 ώρες, και δεν είναι φθηνό), εκμεταλλευτείτε τις τακτικές πτήσεις προς εκεί και περάστε στο Καστελόριζο με πλοίο ή αεροπλάνο. Περάστε λίγες μέρες στα σοκάκια του Νησιού των Ιπποτών πριν αναχωρήσετε για το φινετσάτο Καστελλόριζο. Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ “Πέρα από τα Σύνορα” (25 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου ) τον οικισμό ζωντανεύουν πολύχρωμα πολιτιστικά δρώμενα.

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο του Καστελόριζου

Το αεροδρόμιο βρίσκεται μόλις 2.5 χλμ. απ’ τη Μεγίστη. Η μεταφορά γίνεται με ταξί ή ιδιωτικό λεωφορείο.

Κρήτη

Χανιά





H λιμνοθάλασσα του Μπάλου στα Χανιά Κρήτης
Τα Χανιά προσφέρουν φθηνές και τακτικές πτήσεις από Αθήνα από 99€* τον Ιούλιο με Volotea και Sky Express. Το μεθυστικό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων και οι αποδράσεις στα τροπικά τοπία του Μπάλου και του Ελαφονησιού έχουν χρωματίσει πολλά αξέχαστα καλοκαίρια. Αν όμως θέλετε να προσθέσετε και λίγο από Ευρώπη στον ταξιδιωτικό σας χάρτη, πάρτε το αεροπλάνο για Σόφια.
Τα εισιτήρια για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τον Ιούλιο ξεκινούν από 40€* μετ’ επιστροφής με Ryanair. Αν πάλι δεν θέλετε να συνεχίσετε τα μπάνια στην Κρήτη, μπορείτε να πετάξετε απευθείας στον γυρισμό προς Καλαμάτα και Αθήνα με εξίσου φθηνές πτήσιες.





O πύργος στο ενετικό λιμάνι των Χανίων

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο των Χανίων

Δεκατέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, το αεροδρόμιο συνδέεται με λεωφορεία προς τα Χανιά, το Ρέθυμνο κ.α. Θα σας πάρει 25-30 λεπτά να φτάσετε στα Χανιά. Το ταξί θα σας κοστίσει περίπου 25€*.

Ηράκλειο





Σκάφος σε θάλασσα με τιρκουάζ νερά, Κρήτη - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Απ’ τα πιο πολυσύχναστα ελληνικά αεροδρόμια, αυτό του Ηρακλείου, συνδέεται με απευθείας πτήσεις με Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α. σε προσιτές τιμές. Σας δίνουμε 12 λόγους για να ταξιδέψετε στο Ηράκλειο, η άδεια του καλοκαιριού όμως είναι μια καλή ευκαιρία για να το συνδυάσετε και με τοπ ιταλικούς προορισμούς, όπως η Νάπολη (από 54€*), η Βερόνα (από 72€*) και το Μιλάνο (97€*). H Βερόνα ήρθε πρώτη στη λίστα μας με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες το 2019. Πριν κλείσετε πτήση, πάρτε ιδέες για τα ταξίδια σας παρακάτω!





Σπίτι με μπλε παντζούρια πίσω από μια μπουκαμβίλια στην Κρήτη

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Μόλις 8 χλμ. ανατολικά της πόλης, το αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” συνδέεται με λεωφορεία με διάφορους προορισμούς του νομού. Θα βρείτε επίσης ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ το ταξί θα σας κοστίσει περίπου 17€*.

Σητεία





To λιμάνι της Ελούντας φωτισμένο τη νύχτα
Η Σητεία συνδέεται μόνο με ελληνικά αεροδρόμια και το καλοκαίρι τα εισιτήρια εκτός Κρήτης ξεκινούν από 139€*. Μια και η διαδρομή από τον Πειραιά ξεπερνά τις 20 ώρες (ακτοπλοϊκά προς 88€*), το αεροπλάνο προσφέρει μια value-for-money εναλλακτική.
Νοικιάστε αμάξι για ένα road trip προς την όαση του Φοινικοδάσους του Βάι. Το διάσημο θέρετρο της Ελούντας βρίσκεται, επίσης, μιάμιση περίπου ώρα μακριά. Αν φτάσετε μέχρι εκεί μη χάσετε και μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, το νησί των Χανσενικών που ξανάφερε στο προσκήνιο το μπεστ σέλερ της Βικτώρια Χίσλοπ “Το Νησί”.




H βραχονησίδα της Σπιναλόγκα στην Κρήτη από ψηλά

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Σητείας

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 1 χλμ. Απ’ την πόλη, όπου θα πάτε με ταξί ή ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Ο σταθμος των ΚΤΕΛ για άλλους προορισμούς στην Κρήτη βρίσκεται 5.5 χλμ. απ’ το αεροδρόμιο.

Επτάνησα

Κέρκυρα





Aεροφωτογραφία του Νέου Φρουρίου της Κέρκυρας
Τα νησιά του Ιονίου με αεροδρόμιο μάς λύνουν πραγματικά τα χέρια. Τα αεροπορικά για Κέρκυρα ξεκινούν από 90€* από Αθήνα με Olympic Air. Και μάλλον συμφέρει απ’ το να οδηγείτε μέχρι την Ηγουμενίτσα για να πάρετε το πλοίο (απ’ τη Θεσσαλονίκη, βέβαια, τα αεροπορικά ακριβαίνουν).

Κοντινές εκδρομές με το σκάφος θα σας φέρουν στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Για πιο ευρωπαϊκή αύρα, όμως, από δω θα βρείτε προσιτές τιμές σε αεροπορικά για Πόζναν (από 72€* με Ryanair) και Βαρσοβία (από 84€* με Wizz Air) τον Ιούλιο.

Τσεκάρετε πρώτα τις καλύτερες προτάσεις μας για τις διακοπές σας στη Βαρσοβία – αλλά και τους καλύτερους προορισμούς της Πολωνίας!





H διπλή παραλία στο Πόρτο Τιμόνι της Κέρκυρας από ψηλά

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Το αεροδρόμιο Κέρκυρας βρίσκεται μόλις 2,7 χλμ. απ’ το κέντρο της πόλης. Το λεωφορείο αρ. 15 θα σας μεταφέρει ως εκεί. Με Ι.Χ. και ταξί (περ. 10€) θα βρίσκεστε στο κέντρο μέσα σε 10 λεπτά.

Κεφαλονιά





Η Σπηλιά της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά
Θα βρείτε λογικές τιμές σε αεροπορικά για Κεφαλονιά την υψηλή τουριστική περίοδο. Αυτό που θα σας δελεάσει, όμως, ακόμα περισσότερο είναι οι επιλογές που προσφέρει το αεροδρόμιο του νησιού για επιπλέον city breaks στην Ευρώπη. Τα πιο φθηνά αεροπορικά θα τα βρείτε για Μιλάνο (από 50€* με Ryanair). Η Νάπολη, το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη και το Λονδίνο μπαίνουν επίσης δυναμικά στο παιχνίδι.





Bάρκα σε θαλάσσια σπηλιά στην Κεφαλονιά

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς βρίσκεται 8 χλμ. νότια του Αργοστολίου. Το καλοκαίρι συνδέεται με την πρωτεύουσα με τακτικά δρομολόγια ΚΤΕΛ. Αν δεν νοικιάστε αυτοκίνητο, το ταξί θα σας κοστίσει 15-20€* για μια διαδρομή 15 λεπτών.

Ζάκυνθος





Πανοραμική θέα στην Παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου
Τα 124€* για να βρίσκεστε μέσα σε 45 λεπτά στη Ζάκυνθο από Αθήνα (με Olympic Air) δεν μας ακούγονται και άσχημα για καλοκαίρι. Τα αεροπορικά από Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν στα 169€* (με Astra Airlines). Με το πλοίο μπορείτε στη συνέχεια να ταξιδέψετε μέχρι την Κεφαλλονιά, την Κέρκυρα και τα Κύθηρα.

Η Wizz Air, όμως, προσφέρει και αεροπορικά από 95€* τον Ιούλιο για Βουδαπέστη. Το καλοκαίρι θα πετύχετε τις εκδηλώσεις του Budapest Summer Festival, που φτιάχνει ατμόσφαιρα με χορό, όπερα και συναυλίες σε σκηνές όπως αυτή στο καταπράσινο Margaret Island.





Λευκά μαντήλια κρέμονται πάνω από τη θάλασσα

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο της Ζακύνθου

Το αεροδρόμιο της Ζακύνθου βρίσκεται 5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης, και συνδέεται με την πόλη με ταξί (περίπου 10€*). Αν νοικιάσετε αυτοκίνητο θα βρίσκεστε εκεί μέσα σε 10-15 λεπτά.

Κύθηρα





H παραλία στο Καψάλι από ψηλά, Κύθηρα - ένα απ' τα ελληνικά νησιά με αεροδρόμιο
Τα Κύθηρα συνδέονται με απευθείας πτήσεις μόνο με την Αθήνα (από 134€* τον Ιούλιο με Olympic Air). Το ταξίδι απ’ τον Πειραιά θα σας κοστίσει 50€* μετ’ επιστροφής, και έχει διάρκεια 7 περίπου ώρες. Οι υπόλοιπες ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νησιού, όμως, μας εμπνέουν ακόμα περισσότερο για καλοκαιρινές ταξιδιωτικές περιπέτειες. Απολαύστε την οργιαστική φύση των Κηθύρων και κολυμπήστε σε μνημειώδεις παραλίες, όπως το Καλαδί. Έπειτα περάστε στα Αντικύθηρα, πεταχτείτε μέχρι την Κρήτη ή, ακόμα καλύτερα, εξερευνήστε το αινιγματικό φυσικό τοπίο της Μάνης παίρνοντας το πλοίο για το Γύθειο.




Πανοραμική θέα στην παραλία Καλαδί, Κύθηρα

Πληροφορίες για το αεροδρόμιο των Κυθήρων


Το αεροδρόμιο βρίσκεται 4.4. χλμ. βορειοανατολικά της πόλης των Κυθήρων. Το καλοκαίρι λεωφορεία το συνδέουν με τα κεντρικά χωριά του νησιού. Εναλλακτικά, πάρτε ταξί.


gr.skyscanner.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια