Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Οι πιο glamorous Προορισμοί της Ευρώπης!

Εάν θέλετε να μάθετε τα πιο glamorous spots στον χάρτη της Ευρώπης, ακολουθήστε μας! Νο 5. Μαδέιρα για “μεθυστική” ομορφιά! ...

Εάν θέλετε να μάθετε τα πιο glamorous spots στον χάρτη της Ευρώπης, ακολουθήστε μας!


Νο 5. Μαδέιρα για “μεθυστική” ομορφιά!






Η Μαδέρα ή Μαδέιρα -με πορτογαλική προφορά- είναι ίσως το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το κρασί της Μαδέρας.

Νησιά και βραχονησίδες με οργιώδη βλάστηση αλλά και υποτροπικό κλίμα που συγκρατεί τη θερμοκρασία σε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες δώδεκα μήνες το χρόνο. Στο αρχιπέλαγος της Πορτογαλίας το αυτόνομο σύμπλεγμα της Μαδέρα, των Πορφυρών Νησιών όπως είναι γνωστά, είναι ίσως ο πιο κοντινός σε εμάς τροπικός παράδεισος.


Πτήση - θρίλερ της Ryanair: «Κόλαση» για ώρες μέσα στο αεροπλάνο


 Νυχτερινή ζωή δεν θα βρείτε ούτε καν στην πρωτεύουσα Φουνσάλ, ενώ και οι άγριες ακτές δεν ευνοούν ιδιαίτερα το κολύμπι. Εκείνο όμως που μαγνητίζει τους ταξιδιώτες οι οποίοι συρρέουν στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι το μοναδικό φυσικό κάλλος της: το τροπικό δάσος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.Το νησί Porto Santo, το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος και πληθυσμό, αν και βραχώδες και απόκρημνο στα βορειοανατολικά, στη νοτιοδυτική του πλευρά ξεδιπλώνει μια ονειρική παραλία εννέα χιλιομέτρων με λευκή άμμο, μοναδική σε όλο το αρχιπέλαγος των ηφαιστιογενών νήσων. Γήπεδα τένις, γκολφ αλλά και ιππασία στην παραλία συμπληρώνουν το παζλ ενός «exclusive resort».

No 4. Costa Smeralda για σαγηνευτικές αντιθέσεις.



Η κοσμοπολίτικη αλλά και επαναστατική Σαρδηνία,με ολοδική της διάλεκτο, δική της εξαιρετική κουζίνα και πανάρχαια ιστορία, διαθέτει εξαιρετικές παραλίες για να αράζουν τα γιοτ, άγρια ορεινά τοπία για τους mountain bikers και τις ιδανικές συνθήκες για να χαλαρώσουν η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Ριάνα, η Ναόμι Κάμπελ και ο απαιτητικός Τζορτζ Κλούνι.

Οι έχοντες και κατέχοντες προτιμούν τη βορειανατολική πλευρά, στο προστατευόμενο εθνικό πάρκο με τα πολλά μικρά νησιά, το Αρχιπέλαγος Λα Μανταλένα . Εκεί οι παρθένες παραλίες απλώνονται όπου μπορεί να φτάσει η ματιά, αλλά ξεχωρίζουν οι μυστικές ακτές στο νησάκι Καπρέρα. Ωστόσο, η dolce vita εκτυλίσσεται στο Πόρτο Τσέρβο, το πιο διάσημο μέρος του νησιού στο λιμάνι της Κόστα Σμεράλντα, που ανοικοδομήθηκε πριν από πενήντα χρόνια από τον πρίγκιπα Αγά Χαν με σκοπό να γίνει θέρετρο για εκείνον και τους φίλους του. Σήμερα, τα spa, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και τα κλαμπ γκολφ βρίσκονται στο Promenade du Port, ένα πρωτοποριακό project που συγκεντρώνει σε ένα «χωριό» 66 brands.


Αυτή είναι η καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κάποιος


Επόμενη στάση στο Νότο, στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, το Κάλιαρι, με την art nouveau αρχιτεκτονική. Η παλιά πόλη (Castello) χαρακτηρίζεται από τη μεσαιωνική γοητεία της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Το shopping στο Κάλιαρι κρύβεται κατά μήκος της Via Roma πίσω από τις κορινθιακές κολόνες των νεοκλασικών κτιρίων. Σε μια απόσταση είκοσι λεπτών με αυτοκίνητο, βρίσκεται το κοσμικό ψαροχώρι Βιλασίμιους. Τα διάσημα πιάτα του, όπως οι τηγανητές θαλάσσιες ανεμώνες, τα λιγκουίνι με αστακό και το στιφάδο με ψάρι φτιάχνονται με υλικά που μόλις βγαίνουν από τη θάλασσα.

Νο 3. Λίμνη Κόμο η ρομαντική.



Το φυσικό κάλλος, η ρομαντική ατμόσφαιρα και οι γαλήνιες βόλτες στην περιοχή της Λίμνης Κόμο είναι μερικοί μόνο λόγοι για να οργανώσει κανείς το επόμενό του ταξίδι στην Ιταλία. Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν οι παγετώνες έσκαψαν το πέτρωμα και χωρίστηκαν πηγαίνοντας ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά δίνοντας στη λίμνη το σημερινό σχήμα της και την απαράμιλλη ομορφιά. Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία που αποτελεί και αγαπημένο καταφύγιο των διασήμων. Εξάλλου αποτελεί και μια από τις δημοφιλέστερες λίμνες της Ευρώπης με πολλούς καλλιτέχνες να εμπνέονται από την ομορφιά της, καθώς προσφέρει μια αίσθηση ρομαντισμού και αριστοκρατίας ταυτόχρονα.

Γύρω από τη λίμνη θα δει κανείς πράσινους λόφους και βουνά, ενώ μπορεί να ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια για πεζοπορία που θα τον φέρουν πιο κοντά με την φυσική ομορφιά της περιοχής. Εκτός βέβαια από το φυσικό κάλλος της λίμνης, τα βλέμματα τραβούν και οι πολυτελείς και αριστοκρατικές βίλες που είναι χτισμένες στην όχθη της λίμνης. Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το Μιλάνο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την κουκλίστικη και φημισμένη αυτή περιοχή της Ιταλίας (και μάλιστα από την Ρωμαϊκή εποχή) και να κάνει μια ρομαντική απόδραση.

Το «μαργαριτάρι» της λίμνης θεωρείται το Bellagio με τα στενά σοκάκια και τα προσεγμένα σπίτια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια προσφέροντας μια θέα που κόβει την ανάσα. Στην λίμνη Κόμο θα βρει κανείς ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, από πανάκριβα έως και απλησίαστα πολυτελή καταλύματα, μέχρι καλά οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες έτοιμες να σας φιλοξενήσουν για το ταξίδι στο όνειρο. Μια ρομαντική απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Νο 2.  Νορμανδία: «απόβαση» στις ομορφιές του γαλλικού Βορρά



Η περιοχή που ενέπνευσε μεγάλους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους να μεταφέρουν στον καμβά τις ομορφιές της, αλλά και σκηνές της καθημερινής ζωής, αποτελεί ένα κομμάτι της βόρειας Γαλλίας, με πολλές φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα και πλούσια ιστορία και κουλτούρα. Ήρεμο, γραφικό και παραδοσιακό, το κάποτε Δουκάτο της Νορμανδίας αποπνέει γαλήνη και ομορφιά με τα περιβόλια, τις προσεγμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, την καταπράσινη εξοχή του, αλλά και τις υπέροχες παραλίες.
Η Rouen, η ιστορική πρωτεύουσα της Νορμανδίας, αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά μέρη στη βόρεια Γαλλία. Στο παλιό κέντρο της πόλης, στη βόρεια πλευρά του Σηκουάνα, θα περιπλανηθείτε σε όμορφα καλντερίμια με όμορφα σπίτια από ξύλο και πέτρα και θα θαυμάσετε πολλές κομψές, γοτθικές εκκλησίες.

Η παραδοσιακή κουζίνα της Νορμανδίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ποικίλα γαλακτοκομικά προϊόντα της, τα οστρακοειδή και τα καλής ποιότητας κρέατα, καθώς και φρούτα όπως τα κεράσια, τα αχλάδια και τα μήλα. Μερικά από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά προέρχονται από τη Νορμανδία, μεταξύ των οποίων τα Camembert, Pont l’Evêque, Livarot και Neufchâtel (συνήθως σε σχήμα καρδιάς). Το βούτυρο της Νορμανδίας συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των καλύτερων και εξάγεται σε όλη τη Γαλλία και στο εξωτερικό.

Νο 1. Λανθαρότε, Κανάρια Νησιά για ανέγγιχτη ομορφιά.



Τα Κανάρια νησιά ,γνωστά και ως «τα νησιά της αιώνιας άνοιξης» είναι μια σειρά ηφαιστειογενών νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό ,απέναντι από τις ακτές του Μαρόκου ,ανήκουν στην Ισπανία αν και γεωγραφικά είναι πιο κοντά στην Αφρικανική ήπειρο. Το ήπιο υποτροπικό κλίμα τους θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο με σταθερή μέση θερμοκρασία τους 25 βαθμούς κελσίου ολο το χρόνο ,κάνοντας τον αγαπημένο προορισμό. Το Λανθαρότε είναι ,το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων νήσων.Τα κάτασπρα σπιτάκια, οι ατέλειωτες παραλίες, το ηφαιστειογενές τοπίο και η ανέγγιχτη φυσική ομορφιά του Λανθαρότε καθιστούν το νησί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Είναι το μόνο νησί στον κόσμο που έχει ανακηρυχτεί στο σύνολό του από την UNESCO ως Απόθεμα Βιόσφαιρας.

Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει βόλτες με καμήλες πάνω σε ηφαίστεια στο Εθνικό πάρκο Τιμανφάγια, να ανακαλύψει ευκαιρίες στην αγορά της Teguise και να δειπνήσει σε εστιατόρια μέσα σε ηφαιστειακά σπήλαια στο Χαμέος ντελ Άγκουα. Τα Κανάρια Νησιά φημίζονται για τις παραλίες τους –και όχι άδικα-, καθώς αποτελούνται στο σύνολό τους από αμέτρητες χρυσαφένιες παραλίες.
Στα θέρετρα Puerto del Carmen, στη Playa Blanca και στο Costa Teguise βρίσκονται οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού ενώ νότια στη Famara βρίσκεται μία ονειρική παραλία λευκής άμμου με σμαραγδένια νερά.

Στην παλιά πρωτεύουσα του Λανθαρότε θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο με ορισμένα από τα κτίρια της να χρονολογούνται από το 1455 όπως η εκκλησία της πόλης Nuestra Señora de Guadalupe και το Palacio de Marqués.


myantaeus.com


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια