Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο

        Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που η τουριστική κίνηση χαλαρώνει και οι υψηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετούν. Η Skysca...

        Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που η τουριστική κίνηση χαλαρώνει και οι υψηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετούν.



Η Skyscanner συγκέντρωσε τις καλύτερες κοντινές εκδρομές τον Σεπτέμβριο, που θα σας χαρίσουν αυθεντικές εμπειρίες και θα διώξουν τη μελαγχολία που φέρνει μαζί του το φθινόπωρο.

Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!

Οι καλύτερες κοντινές αποδράσεις για τον Σεπτέμβριο

Ικαρία: Στον (χαλαρό) ρυθμό τον Ικαριώτικο







Εάν έρθετε στην Ικαρία το κατακαλόκαιρο πολύ πιθανό να γυρίσετε με ανάμεικτα συναισθήματα, εξαιτίας του άπειρου κόσμου που έρχεται για τα ολονύκτια ξεφαντώματα στον Χριστό στις Ράχες. Αντίθετα, τον Σεπτέμβριο θα απολαύσετε τα καλύτερα του νησιού χωρίς την πολυκοσμία. Γι’ αυτό και η Ικαρία είναι στη λίστα με τις καλύτερες κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβριο.
Αφού νοικιάσετε αυτοκίνητο, διαλέξτε δωμάτιο πάνω στη βόρεια ακτογραμμή που ξεκινά από τον Εύδηλο, περνά τον Αρμενιστή και τις «αεράτες» παραλίες των σέρφερ Μεσακτή και Λιβάδι και καταλήγει στη «Μέκκα» των free campers, τον Να. Εναλλακτικά, εάν αυτό που σας λείπει είναι η χαλάρωση, τότε θα αγαπήσετε τον Άγιο Κήρυκο. Τα διπλανά Θέρμα είναι μια περιοχή διάσημη για τις αναζωγονητικές ιαματικές πηγές και τα λουτρά της.


Η Ικαρία έχει παραλίες που αξίζουν και με το παραπάνω τη διαδρομή, με πρώτες και καλύτερες τις εξωτικές Σεϋχέλλες με τα εντυπωσιακά καταγάλανα νερά. Το ηλιοβασίλεμα που θα δείτε από την παραλία του Να είναι σκέτη μαγεία! Η Μεσακτή, το Λιβάδι και το Αρμενιστής είναι μια τριπλέτα που παίζει δυνατά στον Βορρά, πόλος έλξης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
Επειδή ως γνωστόν η Ικαρία είναι… «για τα πανηγύρια», απολαύσετε την πιο φολκόρ ικαριώτικη φάση σε κάποιο κοντινό σε εσάς χωριό, για να γλιτώσετε τα πολλά χιλιόμετρα μετά. Άλλωστε, τον Σεπτέμβρη το σκηνικό είναι πιο αυθεντικό, οι «γκρούβαλοι» λιγότεροι από τους ντόπιους και το φαΐ καλύτερο. Kαι, κυρίως, φτάνει για όλους!


Αεροφωτογραφία της Ικαρίας
Tip: Στον Άγιο Κήρυκο τα πράγματα είναι πιο ζεν και οι επιλογές σε nightlife σχεδόν ανύπαρκτες. Ωστόσο από εδώ θα έχετε την ευκαιρία να «πεταχτείτε» ως τους Φούρνους με καραβάκι.

Μύκονος: Eναλλακτικές διακοπές στο «νησί των ανέμων»



Θέα στη Χώρα της Μυκόνου
Ένας ακόμα προορισμός στη λίστα με τις κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβριο είναι το απόλυτο party island και τόπος απενοχοποιημένης διασκέδασης, η Μύκονος. Αν και το όνομά της έχει ταυτιστεί με το lifestyle και την ακρίβεια, στο νησί θα βρείτε κάποιες από τις τοπ παραλίες των Κυκλάδων. Εάν μάλιστα έρθετε εδώ τον Σεπτέμβρη, οι επιλογές σε διαμονή θα είναι πιο οικονομικές – και, εκτός αυτού, θα έχετε την ευκαίρια να ζήσετε το νησί σε φάση νηφάλια!


Κοπέλα στην κατάλευκη Παναγία Παραπορτιανή της Μυκόνου - κοντινές αποδράσεις για τον Σεπτέμβρη
Η Χώρα της Μυκόνου είναι η πιο λευκή και «αστραφτερή» σε όλο το Αιγαίο. Σήμα-κατατεθέν της είναι οι εμβληματικοί Κάτω Μύλοι μεταξύ Αλευκάντρας και Νιοχωρίου, όπου κάποτε άλεθαν τα σιτηρά, και η ατμοσφαιρική Μικρή Βενετία. Το σύμπλεγμα εκκλησιών της Παραπορτιανής, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες εκκλησίες στον κόσμο, είναι ένα ακόμα σημείο αναφοράς της Μυκόνου.


Η Χώρα της Μυκόνου φωτισμένη το σούρουπο - πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβρη
Για θερινό σινεμαδάκι, κατευθυνθείτε στην κατάφυτη και δροσερή αυλή του «Σινέ Μαντώ» και δείτε ταινία τρώγοντας σουβλάκι ή ντόπια αμυγδαλωτά. Για χαλαρές καταστάσεις οδηγήστε προς την Άνω Μερά, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού, και δοκιμάστε κυκλαδίτικη και μυκονιάτικη κουζίνα και ψητά καλούδια.


Μύκονος, απ' τις καλύτερες κοντινές αποδράσεις για τον Σεπτέμβριο
Και επειδή εδώ όλα είναι θέμα επιλογών, γιατί να πάτε στην Ψαρού, στο Paradise, στην Παράγκα ή στο Καλό Λιβάδι, εφόσον υπάρχει ο ήρεμος Φωκός, η Κάππαρη με το φανταστικό ηλιοβασίλεμα, η ζεν Λια και ο πάντα απάνεμος Ορνός; Η παραλίες της Μυκόνου είναι καταπληκτικές και έχουν χώρο για όλους, αρκεί να πάτε… διαβασμένοι.


Tραπέζια δίπλα στη θάλασσα καθώς το πλοίο περνά στη Μύκονο
Tip: Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Δήλου στο ομώνυμο κοντινό νησάκι, γενέτειρα του Απόλλωνα, φυλάσσουν κάποιους από τους σημαντικότερους αρχαίους θησαυρούς της Ελλάδας!

Τήνος: Καλλιτεχνική & φολκλόρ



Σπίτι με μπλε πόρτα στην Τήνο - κοντινές αποδράσεις για τον Σεπτέμβριο
Αν και παλαιότερα η Τήνος είχε ταυτιστεί με τον θρησκευτικό τουρισμό, τώρα είναι κυρίως γνωστή ως ένας από τους πιο σοφιστικέ και ταυτόχρονα δραστήριους καλοκαιρινούς προορισμούς. Επιλέγοντας να έρθετε εδώ τον Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο θα δείτε τη Χώρα στην καλύτερή της στιγμή, χωρίς να έρθετε αντιμέτωποι με τον πανικό που επικρατεί στο νησί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.
Η καλλιτεχνική φύση της Τήνου και η αγάπη της για τα θαλάσσια σπορ ήταν δύο λόγοι που το νησί «ανοίχτηκε» σε νέους σε ηλικία ταξιδιώτες. Οι αυξημένες επενδύσεις, παράλληλα, που σέβονται τον χαρακτήρα του τόπου έφεραν ψαγμένο κόσμο στο νησί. Στον τομέα της τέχνης, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού ακούγεται δυνατά για τις εκδηλώσεις του, ενώ στο Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών και το Σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά θα γνωρίσετε τον πλούτο της τηνιακής καλλιτεχνικής παράδοσης.


Τα παραδοσιακά χωριά της Τήνου προσφέρονται για ένα «σαφάρι» εμπειριών. Στον ορεινό Αρνάδο θα δείτε τις μεσαιωνικές καμάρες, στον Πύργο τις κρήνες και τους μαρμάρινους δρόμους, στον Βώλακα το σεληνιακό τοπίο με τις πέτρες και στην Καρδιανή τα τρεχούμενα νερά και τα πλατάνια. Στον Φαλατάδο τον Σεπτέμβρη η ρακή και τα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους, ενώ στα Δυο Χωριά, ένα «μπαλκόνι» στο Αιγαίο, θα απολαύσετε μαγευτική θέα στις Κυκλάδες έως εκεί που φτάνει το μάτι!


Άνυδρο τοπίο μεταξύ ουρανού και θάλασσας στην Τήνο
Για μπανάκι θα οδηγήσετε βορειο-ανατολικά προς τη Λιβάδα, την Παχιά Άμμο και στη Σάντα Μαργαρίτα. Στην Κολυμπήθρα θα δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο σερφ, ενώ στους κολπίσκους του Αγίου Φωκά, του Αγίου Σώστη και της Αγίας Κυριακής θα επιδοθείτε σε beach hopping, πριν κλείσετε τη βραδιά σας με ένα δροσιστικό κοκτέιλ στα στενά της Χώρας!

Καβάλα: ένα city break που θα σας εκπλήξει



Παραλία στην Καβάλα - πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβρη
Η όμορφη Καβάλα συνδυάζει ιδανικά το στοιχείο του νερού με αυτό της πόλης, γι’ αυτό και είναι μια από τις καλύτερες κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβριο. Η Παλιά Πόλη της έχει μια αύρα «παλιομοδίτικη». Το Κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της. Ξεχωριστή θέση στο παρελθόν και το παρόν της πόλης έχει και το Ιμαρέτ, που… κληροδότησε στην Καβάλα ο Μεχμέτ Αλή το 1817. Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα του οθωμανικού μπαρόκ, που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο.


Στην οδό Θ. Πουλίδου θα περάσετε από τον παλιό Φάρο και ύστερα θα καθίσετε για καφέ στα καφενεία που λειτουργούν κατά μήκος της. Η οδός Μεχμέτ Αλή θα σας βγάλει στην παλιότερη συνοικία της Παλιάς Πόλης και στο τζαμί του Χουσεΐν Μπέη.

Στη Νέα Πόλη κυριαρχούν οι ιστορικές καπναποθήκες, ως τα απομεινάρια μιας άλλης εποχής. Περισσότερα γι’ αυτό το ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας της Καβάλας θα μάθετε στο Μουσείο Καπνού. Σημείο-αναφοράς στην περιοχή είναι η πάντα δραστήρια πλατεία Ελευθερίας αλλά και οι Καμάρες, το τοξωτό υδραγωγείο στα σύνορα της Παλιάς με τη Νέα Πόλη. Στο λιμάνι θα κατεβείτε για την κλασική περαντζάδα και το χάζι στα μαγαζιά, στους πάγκους και στις ψαροταβέρνες.


Μόλις 28 χιλιόμετρα έξω από την Καβάλα ξεκινά να αναπτύσσεται το Δέλτα του Νέστου, ένας από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους με ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που σπάνια θα βρείτε αλλού.
Tip: Μην χάσετε την ευκαιρία για μια εκδρομή στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας, τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων.

Βερόνα: Πρωταγωνιστές σε ένα σαιξπηρικό παραμύθι



Κόσμος πίνει το ποτό του σε πλατεία στη Βερόνα - πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβρη
Λόγω του δραματικού love story μεταξύ Ρωμαίου και Ιουλιέτας, που γέννησε η πένα του Σαίξπηρ, η Βερόνα θεωρείται μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον κόσμο. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανική στιγμή για να δείτε τις ομορφιές της και να γευματίσετε πίνοντας aperitivo και ιταλικά κρασιά χωρίς να ανησυχείτε εάν θα βρείτε τραπέζι στις χαριτωμένες πλατείες της.


Ιστορικό κτίριο με τοιχογραφίες στην Piazza delle Erbe της Βερόνας
Λόγω του μικρού της μεγέθους τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Ξεκινήστε από τη διάσημη Piazza Brà με την εντυπωσιακή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ. και το επιβλητικό Palazzo Barbieri. Συνεχίστε προς την Piazza delle Erbe για να θαυμάσετε τις χαρακτηριστικές τοιχογραφίες των παμπάλαιων σπιτιών της, τα γλυπτά και τον μεσαιωνικό πύργο Torre dei Lamberti.

Ακολουθήστε το πλήθος που συνεχίζει προς το Σπίτι της Ιουλιέτας για να δείτε την εσωτερική αυλή, που είναι «πνιγμένη» στις αφιερώσεις και στα χειρόγραφα μηνύματα αγάπης. Κλείστε την ξενάγηση παρατηρώντας τις καταπληκτικές λεπτομέρειες στους σκαλιστούς Τάφους των Σκαλιτζέρι στην εκκλησία Santa Maria Antica.


Πανοραμική θέα της παλιάς πόλης της Βερόνας, Ιταλία
Την επόμενη διασχίστε την κόκκινη γέφυρα Σκαλιτζέρι με το Μουσείο Καστελβέκιο και περάστε απέναντι για μια παραποτάμια βόλτα στην άλλη πλευρά του Αδίγη. Ανεβείτε τα σκαλιά ως το Piazzale Castel San Pietro για ρομαντικές ματιές από ψηλά στην πόλη! Μη χάσετε το Palazzo Giusti με τον πανέμορφο Κήπο Τζιούστι, ένα από τα καλύτερα δείγματα των ιταλικών κήπων της Αναγέννησης.


Η ιστορική αρένα της Βερόνας
Tip: Όσοι σκοπεύετε να έρθετε εδώ αρχές Σεπτέμβρη, τσεκάρετε online τα εισιτήρια για τις τελευταίες παραστάσεις του φεστιβάλ όπερας στην Arena di Verona!

Βρυξέλλες: Ταξίδι γλυκό σαν… σοκολάτα!



Η Grand Place των Βρυξελλών ατμοσφαιρικά φωτισμένη τη νύχτα
Η πρωτεύουσα του Βελγίου είναι μια ιστορική αλλά σύγχρονη μητρόπολη, που μπορείτε να επισκεφθείτε όλο τον χρόνο για βόλτες στο κέντρο, βέλγικες μπίρες και φυσικά σοκολάτες! Όμως κάθε Σεπτέμβρη, η πόλη βγαίνει στους δρόμους για να γιορτάσει τη φαντασμαγορική παρέλαση φουσκωτών μπαλονιών, που απεικονίζουν από υπερήρωες μέχρι παιδικούς χαρακτήρες κόμιξ στο πλαίσιο ανάλογου φεστιβάλ. Είναι κρίμα να χάσετε τέτοια ιδιαίτερη μέρα στις Βρυξέλλες!


Η παρέλαση των κόμιξ στις Βρυξέλλες
Και μια και μιλάμε για υπερήρωες, η περιοχή των Βρυξελλών με τα γυάλινα κτίρια και τους ουρανοξύστες είναι σαν την Γκόθαμ Σίτι! Εύκολα λοιπόν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκηνικό για ταινία με τον Μπάτμαν.

Στην κεντρική Grand Place το μουντό σκηνικό αλλάζει εντελώς, αφού η πλατεία θεωρείται μια από τις ωραιότερες στον κόσμο και προστατεύεται από την UNSESCO. Από το κέντρο της θα βγάλετε την πιο τέλεια πανοραμική φωτογραφία, που πιάνει όλα τα αρ ντεκό κτίρια και στολίδια της.


Λαχταριστές γεύσεις από βελγικές βάφλες
Εδώ επίσης θα δείτε το Μουσείο των Βρυξελλών, που στεγάζεται στο Δημαρχείο, θα φάτε βάφλες με διάφορα toppings και πατάτες τηγανητές στο χέρι, δύο από τα πιο κλασικά εδέσματα της χώρας. Εάν θέλετε να εστιάσετε στη σοκολάτα, επισκεφθείτε το μουσείο Belgian Chocolate Village και ύστερα κατευθυνθείτε προς την περιοχή Sablon με τις περίφημες σοκολατερί.
Περάστε από το πασίγνωστο Ατόμιουμ και ανεβείτε στο ψηλότερο σημείο του (93 μέτρα) για να απολαύσετε όλη την πόλη των Βρυξελλών… στο πιάτο! Υπέροχη θέα προσφέρει και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων, μια ακόμα must στάση για μουσικόφιλους και μη.


Το Μουσείο Μουσικών Οργάνων στις Βρυξέλλες - κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβρη
Tip: Τον Σεπτέμβριο ξεκινά και η εποχή των λαχταριστών μυδιών ή, πιο σωστά, των moules-frites. Γευτείτε τα με την πρώτη ευκαιρία!

Μασσαλία: Ανακαλύπτοντας την άλλη πλευρά της Μεσογείου



Το λιμάνι της Μασσαλίας φωτισμένο τη νύχτα
Μια από τις καλύτερες κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβριο είναι η Μασσαλία. Η πόλη της Προβηγκίας είναι ένας κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός, που όμως γίνεται ακόμα καλύτερος με το που μπει το φθινόπωρο. Θα έλεγε κανείς πως περιμένει να ωριμάσει μαζί με την τοπική ποικιλία σταφυλιού, που παράγει το περίφημο ροζέ κρασί


Σκάφη αραγμένα στη Μασσαλία - κοντινές αποδράσεις τον Σεπτέμβρη
Από το ιστορικό λιμάνι έως την συνοικία Le Panier, η Μασσαλία κρύβει πολλές εκπλήξεις στα στενά δρομάκια της. Το Παλιό Λιμάνι είναι το πιο σημαντικό σημείο της πόλης, γεμίζοντας καθημερινά από τουρίστες που το βλέπουν ως ατραξιόν και ντόπιους που το ζουν ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Μια βόλτα αξίζει και μέχρι τη βασιλική Notre Dame de la Garde χάρη στη θέα που προσφέρει στο λιμάνι και στην πόλη.


Σοκάκι στη συνοικία Le Panier της Μασσαλίας, Γαλλία
Από το λιμάνι ξεκινούν και τα καραβάκια που θα σας «πετάξουν» μέσα σε 20 λεπτά στο νησί με το Κάστρο If, από το οποίο απέδρασε ο Κόμης Μοντεκρίστο στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά. Στην επιστροφή επιβάλλεται να αράξετε στις ψαροταβέρνες του λιμανιού για φρέσκο ψάρι με θέα τις βάρκες. Η πρώην διαβότητη φτωχική συνοικία Le Panier είναι το παλαιότερο σημείο στον χάρτη της Μασσαλίας. Σήμερα η Le Panier έχει επανεφεύρει τον εαυτό της ως εστία καλλιτεχνικής έκφρασης και είναι γεμάτη χρώμα. Τόσο μέσα στα ατελιέ όσο και έξω, στους διακοσμημένους με γκραφίτι τοίχους της.


Παράθυρο με θέα στη Μασσαλία

Όλη την ιστορία της Μεσογείου εξιστορεί το καλύτερο μουσείο της Μασσαλίας, το Mucem. Οι ενδιαφέρουσες θεματικές του περιλαμβάνουν τις θεότητες, την κουζίνα, τα ταξίδια, τις καλλιέργειες που ανέπτυξε κάθε Μεσογειακός λαός, καθώς και ενδιαφέρουσες προβολές.

skyscanner.com





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια