Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Aix en Provence: Ή σαν να ξυπνήσατε μέσα σε έναν πίνακα του Σεζάν!

Τι θα λέγατε αν ξαφνικά ζωντάνευε μπροστά σας ένας πίνακας του Μεσαίωνα; Αν γινόσασταν ήρωας μυθιστορήματος του 18ου αιώνα; Αν ...

Τι θα λέγατε αν ξαφνικά ζωντάνευε μπροστά σας ένας πίνακας του Μεσαίωνα;


Αν γινόσασταν ήρωας μυθιστορήματος του 18ου αιώνα; Αν πρωταγωνιστούσατε σε ταινία εποχής με θέμα την Αναγέννηση;




Road Trip στη Γαλλική Ριβιέρα: Είναι μακρύς ο δρόμος… αλλά αξίζει! (Photos)






Ένα ταξίδι στην Εξ-αν-Προβάνς αρκεί για να σας μεταφέρει στην καρδιά του ονείρου. Πόλη παραμυθένια, ατόφιο κομμάτι ιστορίας, τόπος διάσημων καλλιτεχνών, συνδυάζει πολυτέλεια, αίγλη και παραδοσιακή γαλλική φινέτσα.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Aix-en-Provence

Kυνήγι θησαυρού θυμίζει ο περίπατος στην Aix-en-Provence. Οδηγός σας, ο Σεζάν. Ο διάσημος ζωγράφος πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να περιπλανηθείτε σ’ αυτές ακολουθώντας τα βήματά του: είναι αποτυπωμένα στα χρυσά πλακάκια που φέρουν το όνομά του, διασκορπισμένα ανάμεσα στις πλάκες των δρόμων. Μην παραξενεύεστε. Τα χρυσά βήματα του Σεζάν χαράζουν τις καθημερινές του διαδρομές στα σοκάκια της πόλης σχηματίζοντας τον πλέον ιδανικό περίπατο στην Εξ.

Δεκέμβρης μήνας κι ενώ το κρύο είναι τσουχτερό, οι ιαματικές πηγές της Σέξτιους εξακολουθούν εδώ και 2.000 χρόνια να είναι… θερμές. Το νερό ρέει έτσι κι αλλιώς άφθονο στην Εξ. Σε κάθε γωνία υπάρχει κι ένα σιντριβάνι. Σήμα κατατεθέν, το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους που έχετε δει σε ευρωπαϊκή πόλη, η οδός Μιραμπό. Ένας φαρδύς πεζόδρομος, με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του.

Πολυτελή ζαχαροπλαστεία, αυθεντικά μπιστρό, μπαρόκ καφέ-εστιατόρια είναι παραταγμένα στην αριστερή πλευρά, αποτελώντας εδώ και δύο αιώνες τόπο καθημερινής συνάντησης της ως επί το πλείστον υψηλής κοινωνίας της Εξ, των Εξουά, όπως τους ονομάζουν οι Γάλλοι. Προκαλούν για χάζι και περαντζάδα.

Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης καθηλώνει. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα εστιατόρια, καφέ, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία διατηρούν την αισθητική και το ύφος του 17ου και 18ου αιώνα: πολύχρωμες ταπετσαρίες, έπιπλα Λουί ΧΙV και θέα σε εσωτερικούς κήπους και πέτρινες αυλές. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή.

Φιλοξενούν καθημερινά τις υπαίθριες λαϊκές αγορές τοπικών προϊόντων, λαχανικών και αμέτρητων λουλουδιών. Εδώ κάνουν τα ψώνια τους οι εύπορες και πάντα ευπαρουσίαστες κυρίες της Εξ, οι οποίες διαθέτουν απαραιτήτως ένα αξεσουάρ Λουί Βιτόν και ένα μικρό σκυλάκι για συνοδό.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Χριστούγεννα σαν παραμύθι


Τα Χριστούγεννα προσδίδουν στην Εξ αν Προβάνς μια αίσθηση ακόμα πιο ονειρική. Οι πελώριες ξυλόγλυπτες πόρτες των δημοτικών κτιρίων και των εκκλησιών ανοίγουν διάπλατα για να υποδεχθούν στις πολυτελείς σάλες ή τις εσωτερικές αυλές τους την παρέλαση των μεταμφιεσμένων «Μάγων με τα δώρα» και την πομπή των μουσικών που καταφθάνουν φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Προβηγκίας. Εκκλησιαστικοί ύμνοι από τις τοπικές χορωδίες αντηχούν παντού. Η πόλη γίνεται ακόμα πιο λαμπερή, φωτίζεται ολόχρυση. Τα σιντριβάνια χρωματίζονται με μπλε ιριδισμούς και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια στα παράθυρα του Δημαρχείου σχηματίζουν τη γαλλική σημαία.

Η μεγαλοπρεπής οδός Μιραμπό καλύπτεται από έναν απαστράπτοντα θόλο, ένα φωτεινό ουρανό από πυγολαμπίδες που μαγεύει μικρά και μεγάλα παιδιά. Στη δεξιά της πλευρά στήνεται ένα μικρό χωριό με ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενεί τους πιο αυθεντικούς παραγωγούς προβηγκιανών προϊόντων και τις πιο εκλεκτές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Σαγηνεύουν τα μοναδικά χειροποίητα σερβίτσια για τα γιορτινά γεύματα, τα γούρια, τα παραδοσιακά ρόδια, επιχρυσωμένα ή από φυσητό γυαλί. Μέθη –μεταφορικά και κυριολεκτικά– προκαλούν τα πασίγνωστα σαπούνια Μασσαλίας με τα αρώματα λουλουδιών της Νότιας Γαλλίας, και τα παραδοσιακά λικέρ, κλεισμένα σε ιδιαίτερα μπουκαλάκια.

Άφθονο κρασί μικρών παραγωγών προσφέρεται στους διαβάτες. Ένας θησαυρός από εδέσματα και γλυκίσματα ευφραίνει τις αισθήσεις. Πλάκες λαχταριστής σοκολάτας, παραδοσιακή λαδόπιτα, μαντολάτο, πάστα κυδωνιού, χουρμάδες και ξερά σύκα, πορτοκάλια σε γλυκό κουταλιού ή πασπαλισμένα με σοκολάτα αποτελούν απαραίτητα συστατικά για ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι. Τα μοναδικά καλισόν, μικρά κωνοειδή αμυγδαλωτά, φτιαγμένα από τους καλύτερους παραγωγούς της περιοχής, κλείνονται λόγω των ημερών σε βελούδινες κόκκινες κασετίνες. Ακριβώς δίπλα, ξεκινά ο κόσμος των «Αγίων»: σύμβολα αγιοσύνης, φάτνες και μικρά ξωτικά, μινιατούρες ζώων και παραδοσιακών μορφών της Προβηγκίας, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι. Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος που περιμένει να στολίσει τα αρχοντικά του τόπου.



Και η γιορτή δεν τελειώνει εδώ. Το γιγαντιαίο καρουσέλ που δεσπόζει στο βάθος του δρόμου, ο παιχνιδότοπος και οι Αϊ-Βασίληδες σκορπίζουν μια ατμόσφαιρα χαρμόσυνη. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Οι Εξουά μοιάζουν να μην κοιμούνται τις ημέρες των Χριστουγέννων: μένουν έξω ολημερίς, χαζεύοντας τη στολισμένη πόλη και τριγυρνώντας στα γραφικά σοκάκια της. Ντόπιοι μπουρζουά και επισκέπτες σταματούν απαραιτήτως για έναν απολαυστικό καφέ στο «Les deux garcons», το στέκι των καλλιτεχνών και των διανοουμένων της Εξ, όπου σύχναζε ο Εμίλ Ζολά και ο Σεζάν γύρω στο 1900. Εάν αντέχει το βαλάντιό τους, τότε θα φάνε αχνιστά μύδια με «χρυσά κουτάλια», στη διπλανή high-class αίθουσα του καφέ. Εάν πάλι όχι, καθόλου δεν πειράζει. θα βρουν σίγουρα εκείνο που επιθυμούν και τους ταιριάζει. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα και όλα τα «πορτοφόλια». Διότι, κι αν ακόμα δεν μπορείτε να ζήσετε σαν μπουρζουά, με ένα ταξίδι στην Εξ αν Προβάνς θα γευθείτε σίγουρα τον εξουά αέρα μεγαλοπρέπειας και φινέτσας και θα απολαύσετε τις πλανεύτρες ομορφιές αυτής της πόλης-στολίδι της Νότιας Γαλλίας.



Info

Πώς θα πάτε

Το πιο κοντινό αεροδρόμιο είναι αυτό της Μασσαλίας. από εκεί παίρνετε λεωφορείο (έχει πολύ συχνά δρομολόγια) και σε 20΄ φτάνετε στην Εξ. Μπορείτε ωστόσο να νοικιάσετε και αυτοκίνητο (€ 260 την εβδομάδα).




Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Πού θα μείνετε

    Villa Gallici, (18 av. Violette, 0033 (0) 442232923, από € 210): Υπέροχη αγροικία, μέλος των Relais & Chateaux. Προσεγμένα δωμάτια με βεράντες, ιδιωτικοί κήποι με πλατάνια, κυπαρίσσια και σιντριβάνια.

    Quatre Dauphins, (54 rue Roux-Alperan, 00330 442381639, € 55-70): Μικρό γοητευτικό ξενοδοχείο με ρομαντική ατμόσφαιρα σε ήσυχο δρομάκι της πόλης.

    Saint-Christophe, (2 av. V. Hugo, 00330 442260124, € 70-85):
    Σε απόσταση αναπνοής από την οδό Μιραμπό. Χαριτωμένη η brasserie «Leopold» στο ισόγειο.

    Hotel Le Manoir, (8 rue d’Entrecasteaux, 00330 442262720,
    € 60-80): Στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο που λειτουργούσε άλλοτε ως πιλοποιείο. Μοναδική ατμόσφαιρα.

    Grand Hotel Roi Rene (24 bd du Roi Rene, 00330 442376100):
    Σύγχρονο κτίσμα που εμπνέεται όμως από την προβηγκιανή αρχιτεκτονική του 17ου και 18ου αιώνα.

    Hotel Du Globe, (74, cours Sextius, 00330 442260358, € 55).

Πού θα φάτε

    Clos de la Violette (10 av. de la Violette): τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στο elegant περιβάλλον μιας κατάλευκης βίλας.

    Autour d’une tarte (13 rue Gastone de Saporta): κουκλίστικο μαγαζάκι με φημισμένες παραδοσιακές γαλλικές πίτες.

    Le tain pain quotidien (Place Rochelet): αλυσίδα με εγγυημένα bio προϊόντα.

    Le zing d’Hugo (22-24 rue Lieutaud): υψηλή γαστρονομία σε ένα –εξαιρετικά ανακαινισμένο– παλιό πέτρινο αρχοντικό.

    Le Formal (32 rue Espariat): από τα πρωτοκλασάτα εστιατόρια της πόλης με παραδοσιακή γαλλική κουζίνα.

Πληροφορίες στο site του Γραφείου Τουρισμού, aixenprovencetourism.com και στο site της πόλης aix-en-provence.com.


Πηγή: athinorama.gr



Μονακό: Αυτή είναι η προσωποποίηση της πολυτέλειας! (photos)













Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια