Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;

Καθημερινά πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο οικονομικό αύριο στη Γερμανία.  Μπορεί να υπά...

Καθημερινά πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο οικονομικό αύριο στη Γερμανία. 



Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θέσεις εργασίας, είναι όμως εξίσου εύκολο για έναν Έλληνα και ένα Γερμανό να προσαρμοστούν στο εργασιακό τους περιβάλλον;


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ότι πιο όμορφο έχουμε δει...!!!! ( ΒΙΝΤΕΟ )


Το να εργάζεσαι σε μία ξένη χώρα, σε φέρνει αντιμέτωπο με πολλές δοκιμασίες. Μία από αυτές είναι και η πιθανότητα να σε αντιμετωπίσουν από το εργασιακό σου περιβάλλον με προκατάληψη.


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Παρά την αυστηρή νομοθεσία κατά της μεροληψίας, δεν είναι λίγες οι καταγεγραμμένες τέτοιου είδους περιπτώσεις.


Γερμανία: Τι ισχύει για μαθητές και νέους που εργάζονται στις διακοπές!


Όπως τονίζουν κάποιοι εργαζόμενοι, αν παρατηρήσει κανείς την κατανομή θέσεων εργασίας, θα καταλάβει ότι σπάνια βρίσκεις κάποιον αλλοδαπό σε υψηλόβαθμες θέσεις. Ακόμα και αν κάποιος μιλάει άπταιστα Γερμανικά, θα δυσκολευτεί διπλά να «ανέβει» στην εταιρεία του. Ειδικά οι παλιές εταιρείες, έχουν ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια στο ποιους επιλέγουν να δώσουν προαγωγές.


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Βέβαια, σε μεγαλουπόλεις όπως το Βερολίνο και το Αμβούργο οι μεγάλες εταιρείες, οι οποίες έχουν αναπόφευκτα πολυπολιτισμική δομή, καταβάλουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Επίσης, δεν είναι λίγες οι εταιρίες που έχουν καθιερώσει τα αγγλικά ως την κοινή γλώσσα εντός του γραφείου, αποσκοπώντας στο να «ανοίξουν» θέσεις και για αλλοδαπούς επιστήμονες.


Κάποιοι συνεργάτες εταιριών από το εξωτερικό, διαπιστώνουν μάλιστα ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες αντιμετώπισης φαινομένων προκατάληψης στη Γερμανία. Σε πολλές περιπτώσεις τους υποδέχονται, βγαίνουν έξω για γεύμα και δεν προσπαθούν να τους φέρουν κοντά με την τοπική κουλτούρα, τα έθιμα και τον πολιτισμό της χώρας.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου τα αφεντικά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τους Γερμανούς υπαλλήλους και εντελώς διαφορετικές από τους υπόλοιπους. Είναι πολύ πιο απαιτητικοί και τους πιέζουν να είναι πολύ πιο γρήγοροι, συγκριτικά με τους άλλους.


Γερμανία: Πλέον θα πληρώνονται και οι ώρες εργασίας εκτός γραφείου! 


Αν οποιοσδήποτε βιώσει ρατσιστική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας του, μπορεί να απευθυνθεί εδώ.

Εάν θέλεις να βρεις οργανισμούς που προσφέρουν στήριξη για όσους βιώνουν περιπτώσεις διακρίσεων, μπορείς να απευθυνθείς εδώ.


allesgr

Γερμανία: Χάσατε τη δουλειάς σας;- 9 βήματα για να πάρετε σίγουρα τα επιδόματα



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια