Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Πλέον θα πληρώνονται και οι ώρες εργασίας εκτός γραφείου!

Η Γερμανία είναι μία από τις πιο τυπικές χώρες στον τομέα της εργασίας και του εργατικού δικαίου. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας εργαζόμενο...

Η Γερμανία είναι μία από τις πιο τυπικές χώρες στον τομέα της εργασίας και του εργατικού δικαίου. Τι γίνεται, όμως, όταν ένας εργαζόμενος απαντάει σε e–mail και κλήσεις εκτός δουλειάς; Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Τρίτη, έδωσε την απάντηση!


Πλέον όλοι οι εργοδότες στην Ε.Ε., είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν τις ώρες εργασίας όλων των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος υπάλληλος απαντήσει σε κλήσεις ή e-mail σε ώρες εκτός εργασίας, οι ενέργειες αυτές πρέπει να καταγράφονται ως ώρες εργασίας.

Η συγκεκριμένη απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των εργοδοτών, ενώ τα συνδικάτα δηλώνουν εμφανώς ικανοποιημένα. Τι ακριβώς αλλάζει, όμως;


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Τι ορίζει ο νόμος

Σύμφωνα με το νέο νόμο, όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής χρόνων εργασίας, όλων των υπαλλήλων. Το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε έπειτα από καταγγελία στην Ισπανία, ότι η Deutsche Bank SAE, θα έπρεπε να υποχρεούται να καταγράφει το χρόνο του προσωπικού.


Ακόμα, δεν έχει οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο συγκεκριμένος νόμος θα εφαρμοστεί στη Γερμανία. Κάθε κρατίδιο της χώρας, θα πρέπει να αποφασίσει το πώς ακριβώς θα ενσωματώσει το νέο νόμο στο εργατικό δίκαιο. Στόχος είναι να καταγράφονται όλες οι δραστηριότητες των υπαλλήλων που αφορούν την εργασία τους, εντός και εκτός γραφείου.


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται


Ποιος είναι ο στόχος;

Βασικός στόχος είναι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κάθε εργαζόμενος έχει απαράβατο δικαίωμα να εργάζεται συγκεκριμένες ώρες την εβδομάδα. Μόνο εάν ολόκληρο το εργασιακό περιβάλλον μίας εταιρίας καταγράφεται, τότε θα μπορεί να ελεγχθεί εάν οι προβλεπόμενες ώρες εβδομαδιαίας εργασίας παραβιάζονται ή όχι.

Οι ώρες της επιπλέον εργασίας στη Γερμανία το 2017, ήταν συνολικά 2,1 δισεκατομμύρια, ενώ οι μισές από αυτές παρέμειναν απλήρωτες.


allesgr.de

Γερμανία: Χάσατε τη δουλειάς σας;- 9 βήματα για να πάρετε σίγουρα τα επιδόματα




Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος 


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια