Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται

Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν στη Γερμανία και υπό ποιες προϋποθέσεις τα δικαιούται κάποιος. Επίδομα ανεργίας (Arbeitslosengeld) ...

Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν στη Γερμανία και υπό ποιες προϋποθέσεις τα δικαιούται κάποιος.
Επίδομα ανεργίας (Arbeitslosengeld)



Αν έχεις κάρτα ανεργίας από την Ελλάδα μπορείς να δηλωθείς απευθείας ως άνεργος στον γερμανικό ΟΑΕΔ (Agentur für Arbeit). Αν παίρνεις επίδομα ανεργίας από την Ελλάδα, έχεις, επίσης, το δικαίωμα να παίρνεις το επίδομα από την Agentur für Arbeit για 3 μήνες.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Χρειάζονται τουλάχιστον 12 μήνες εργασίας στη Γερμανία (με καλυμένες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις) για να δικαιούσαι επίδομα ανεργίας. Το επίδομα ανεργίας ανέρχεται σε 60% του τελευταίου μισθού (67% όταν υπάρχει οικογένεια).


Γερμανία: Πλέον θα πληρώνονται και οι ώρες εργασίας εκτός γραφείου! 


Κοινωνικό επίδομα και στεγαστικό επίδομα

Αν έχεις δουλέψει έστω και λίγο διάστημα (τουλάχιστον ( 6 ) ( 12 ) μήνες, ή αμέσως δικαστικά) στη Γερμανία έχοντας καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές και φόρο και μείνεις άνεργος, μπορείς να διεκδικήσεις από το κέντρο εργασίας (Jobcenter) το κοινωνικό επίδομα. Αυτό το επίδομα περιλαμβάνει ένα ποσό για να νοικιάσεις διαμέρισμα ή δωμάτιο, σε περίπτωση που σε φιλοξενούν σε κάποιο φιλικό σπίτι, καθώς και 368-409€ μηνιαίως για τα έξοδα διαβίωσής σου.


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Η διαδικασία της διεκδίκησης του κοινωνικού επιδόματος έχει ως εξής. Κατ’αρχήν, το Jobcenter ελέγχει την κίνηση του τραπεζικού σου λογαριασμού για να διαπιστώσει ότι πράγματι δεν έχεις εισόδημα. Παράλληλα, το Jobcenter καταγράφει τιην εργασιακή σου εμπειρία και τις γνώσεις σου και αναζητά θέσεις εργασίας. Θα σου ζητήσουν να υπογράψεις ότι θα δεχτείς οποιαδήποτε θέση σου προτείνουν. Διεκδίκησε δουλειά με κανονικό ωράριο εργασίας και μισθό που να μπορείς να ζήσεις.

Σχετικά με το ποσό για την κάλυψη του ενοικίου, σε ενημερώνουν για το ύψος του ενοικίου που μπορούν να καλύψουν. Αν βρεις σπίτι, πρέπει πρώτα να κάνεις με τον ιδιοκτήτη ένα προσύμφωνο (Mietangebotbescheinigung), το οποίο και καταθέτεις στο Jobcenter. Η σχετική απάντηση έρχεται το πολύ σε δυο μέρες. Στη συνεχεια, κάνεις το κανονικό συμβόλαιο και το στέλνεις στο Jobcenter. Επίσης, διεκδικείς από το Jobcenter να πληρώσει την εγγύηση ενοικίου (Mietkaution).

Είναι πιθανό, παρόλο που έχει εγκριθεί από το Jobcenter το συμβόλαιο ενοικίασης (Mietvertrag), να μην σταλούν τα χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να κινηθείς νομικά (Amtsgericht). Πρέπει να έρθεις σε επαφή με δικηγόρο, η αμοιβή του οποίου για αυτή την υπόθεση είναι 10€.


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 



Επίσης, μπορείς να διεκδικήσεις ένα ποσό για τα απαραίτητα οικιακά είδη, π.χ. ψυγείο, ηλεκτρική κουζίνα, κρεβάτι, τραπέζι, κουζινικά κ.α. (Bescheid über Leistung für einmalige Bedarfe gemäß § Abs: 3 SGB II). Το ποσο αυτό είναι περίπου 2.300€. Το Jobcenter ζητάει συγκεκριμένες αποδείξεις όλων των εξόδων για να δικαιολογήσει αυτό το ποσό.

Μέχρι πριν 4 χρόνια το κοινωνικό επίδομα το δικαιούταν και το έπαιρνε οποιοσδήποτε ήταν άνεργος και δεν είχε κανένα εισόδημα, χωρίς να ήταν προαπαιτούμενο να έχει δουλέψει. Τα τελευταία 2 χρόνια πολλοί μετανάστες έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατεύθυνση της γερμανικής κυβέρνησης, προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες, να μη δίνουν το κοινωνικό επίδομα σε μετανάστες.

Πρόκειται ακριβώς για τις χώρες που χτυπιούνται περισσότερο από την κρίση και μετρούν και το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Επίδομα παιδιών – γονικό (Kindergeld, Elterngeld)

Φοιτητικό Επίδομα: BAföG (http://www.bafoeg.bmbf.de/)

Όταν λαμβάνεις κάποιο επίδομα είσαι υποχρεωμένος να δηλώνεις στην αντίστοιχη υπηρεσία τις κινήσεις σου, π.χ. ταξίδι, διακοπές, μαθήματα. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να χάσεις κάποιο μέρος του επιδόματος.


allesgr.de

Γερμανία: Χάσατε τη δουλειάς σας;- 9 βήματα για να πάρετε σίγουρα τα επιδόματα



Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια