Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Γερμανία: Μεγαλώνετε μόνοι σας το παιδί σας; Δείτε τι σας παρέχει το κράτος

Σχεδόν σε μία στις πέντε οικογένειες στη Γερμανία , η μητέρα ή ο πατέρας είναι ο μοναδικός κηδεμόνας . Και μολονότι 3 στους 4 εργάζονται,...

Σχεδόν σε μία στις πέντε οικογένειες στη Γερμανία, η μητέρα ή ο πατέρας είναι ο μοναδικός κηδεμόνας. Και μολονότι 3 στους 4 εργάζονται, το βιοτικό τους επίπεδο παραμένει πολύ χαμηλό. Πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα χωρίς την οικονομική βοήθεια του κοινωνικού κράτους.



Αν έχετε αναλάβει μονοί σας την ανατροφή του παιδιού σας,  καθώς είστε κι εσείς διαζευγμένοι, οι πρώην σύντροφοί σας έχουν την υποχρέωση να συμβάλουν οικονομικά στην ανατροφή του παιδιού. Το ποσό της διατροφής όμως εξαρτάται από το εισόδημά τους. Δυστυχώς, μόνο οι μισές μονογονεϊκές οικογένειες λαμβάνουν στο τέλος αυτήν την οικονομική βοήθεια.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Πολλοί πατεράδες αρνούνται  να πληρώσουν διατροφή, κάποιοι εξαφανίζονται, ενώ άλλοι φροντίζουν να έχουν χαμηλά εισοδήματα. Έτσι γι’ αυτές τις μητέρες, είναι αρκετά δαπανηρό να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ακολουθώντας τη δικαστική οδό. Σε αυτόν τον αγώνα έρχεται να βοηθήσει το γερμανικό κράτος.


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται


Τι ισχύει για τις διατροφές στη Γερμανία;

Εάν ζείτε κάτω από μια στέγη μ’ ένα παιδί ηλικίας κάτω των τριών ετών, ο διαζευγμένος πατέρας (ή μητέρα) πρέπει να παραχωρεί τα 3/7 του ετήσιου καθαρού εισοδήματός του σε εσάς. Η υποχρέωση αυτή όμως παύει να υπάρχει εάν το εισόδημά του δεν ξεπερνά τα 1080 ευρώ.

Για τις  μονογονεϊκές οικογένειες το κράτος παρέχει το φορολογικό πλεονέκτημα των 1908 ευρώ (αφορολόγητο)  για το πρώτο παιδί και  240 ευρώ από το δεύτερο και για κάθε επιπλέον παιδί. Από τη φορολογική δήλωση εκπίπτουν επίσης τα  δύο τρίτα του κόστους  φροντίδας του παιδιού, μέχρι το ποσό των € 4.000 ανά παιδί κατ’ έτος. Το επίδομα τέκνου συνολικού ύψους  7.428 καταβάλλεται βάση νομού και στους δύο γονείς. Ωστόσο, μπορεί να μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στο γονέα που έχει αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού.


Γερμανία: Πλέον θα πληρώνονται και οι ώρες εργασίας εκτός γραφείου! 


Εάν ζείτε με τα παιδιά σας στη Γερμανία, θα λάβετε παροχές για παιδιά από το Ταμείο Οικογένειας του Οργανισμού Απασχόλησης. Το ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών σας. Για το πρώτο και δεύτερο παιδί λαμβάνετε 192 ευρώ το μήνα. Για το τρίτο παιδί υπάρχουν μηνιαίως 198 ευρώ το μήνα. Και για το τέταρτο και κάθε επιπλέον παιδί, το κράτος πληρώνει 223 ευρώ το μήνα.

Οι γονείς με χαμηλό εισόδημα που δεν λαμβάνουν ούτε κοινωνική βοήθεια ούτε το Hartz IV μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα επιπλέον επίδομα τέκνου ύψους 170 ευρώ το μήνα, καθώς και για το επίδομα στέγασης. Για τα επιδόματα αυτά μπορείτε να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.


allesgr.de

Γερμανία: Χάσατε τη δουλειάς σας;- 9 βήματα για να πάρετε σίγουρα τα επιδόματα



Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Αναβολή από το στρατό λόγω σπουδών στη Γερμανία ή διπλής υπηκοότητας 


Αλλαγές και νέοι νόμοι στη Γερμανία από 1η Ιουλίου!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία


Γερμανία: Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν διαφορετική συμπεριφορά από τους εργοδότες τους;


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια